MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, yapılan hesaplara göre 7 Haziran seçimlerinde çöküş ve çıkışın birlikte yaşanacağını ileri sürerek, "7 Haziran'da eski Türkiye çökecek federal Türkiye ile Öcalan sandıktan çıkacaktır. HDP’nin yüzde on seçim barajıyla parti olarak seçime girmesi AKP’nin Anayasa'yı değiştirecek bir çoğunlukla iktidara gelmesini sağlamak içindir. Öcalan, HDP’nin baraj altında kalacağını bile bile parti olarak seçime girme kararını bunun için vermiştir." dedi.

MHP Ankara Milletvekili Prof. Dr. Özcan Yeniçeri, Meclis'te basın toplantısı düzenledi. "HDP’nin parti olarak seçime girmesi ve barajın altında kalması sonuçta HDP için bulunmaz bir fırsattır. Böylece HDP diyecektir ki TBMM’de temsil edilmiyoruz, kendi parlamentomuzu kendimiz kuracağız." diyen Yeniçeri, PKK'nın, bölgede paralel devlet yapılanmasını tamamlamak için var gücüyle gayret gösterdiğini belirterek, PKK'nın bölgede devleti marjinalleştirdiğini ve eli silah tutan herkesin de silahlandırıldığını söyledi.

"Bütün göstergeler PKK, KCK, HDP ve İmralı’nın organize olarak Öcalan’a özgürlük, Kürtlere statü için var gücüyle 7 Haziran sonrasına hazırlandığı anlaşılıyor. Başbakan Davutoğlu ise Diyarbakır’da Kürtçe hitap ederek ve Kobani’ye selam göndererek hassasiyetleri kaşıyor." diyen Yeniçeri, "Kobani’de PYD ile PKK, bir başka terörist grup olan IŞİD’e karşı çarpıştığına göre, Davutoğlu selamı PKK’ya göndermiş olmaktadır. Bu durumda PKK’nın şehit ettiği Mehmetçiklerin kemiklerini sızlatmıştır." şeklinde konuştu.

"DAVUTOĞLU ÖCALAN'IN JARGONUYLA KONUŞMAYA BAŞLADI"

Kobani'ye selam gönderenlerin Çanakkale şehitlerini anma hakkına sahip olmadığını vurgulayan Yeniçeri, Davutoğlu'ndan, kimden yana olduğunu açıklamasını istedi. Davutoğlu'nun Öcalan'ın jargonuyla konuşmaya başladığını savunan Yeniçeri, bölücülükte Öcalan'dan rol çalmaya başladığını öne sürdü. "Ahmet Davutoğlu gibiler anlamıyor. Orada sorun Kürtçe sorunu değil Kürdistan sorunudur." diyen Yeniçeri, Osmanlı'da da çökmenin aynı süreçten geçtiğini ifade etti.

Tehcir olayını anlatan Yeniçeri, "Türkçede kavgada yumruğun hesabı yapılmak diye bir söz vardır. Ermeni soykırımı yoktur Ermeni propagandası vardır. Parlamentolar tarih yazmazlar. Gelinen çağda insanlara soykırım vardır ya da yoktur dayatmasında bulunmak özgürlük düşmanlığı yapmaktır." dedi.

fuatavni'nin iddialarıyla ilgili olarak ise Yeniçeri, "Bu nedir fuatavni, her şeyi de biliyor. Devlet mi fuatavni'ye, fuatavni mi devlete bağlı; anlamadım." diye konuştu.

"YABANCI YERDE OKUL AÇIP KENDİNİZİ KABUL ETTİRMEK ZANNEDİLDİĞİ GİBİ KOLAY DEĞİL"

Türk okullarının kapatılma talepleriyle ilgili Yeniçeri, "Yabancı yerlerde okul açıp kendinizi kabul ettirmek öyle zannedildiği gibi kolay bir iş değildir. Ben gittiğim birçok yerlerde gördüm. Düne kadar iktidar, tavandan tabana kadar inanılmaz övgüler düzerlerdi. Överken de söverken de sahtekarca yapıyorlar. Bunlar ancak açanlar tarafından kapatılabilir veya devredilebilir. Bir devlet başkanı tarafından ülkenin okulları kötüleniyor." şeklinde konuştu.

"SOSYAL ÇALKANTILARA SEBEP OLABİLİR, UYARIYORUZ"

Başkanlık sistemiyle ilgili bir soruya ise Yeniçeri, şöyle cevap verdi: "Türkiye, 7 Haziran'dan sonra başkanlık sistemi dayatmasıyla karşı karşıya kalacaktır, ister AKP iktidarı dönemi isterse AKP dışı bir dönem olsun. Tayyip Erdoğan dayatacaktır. Sosyal çalkantılara sebep olabilir, uyarıyoruz. Bütün yetkileri almak istiyorlar. Fiilen Tayyip Erdoğan başkanlık sistemini uyguluyor." karşılığını verdi.