MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, “Tayyip Erdoğan’a bir operasyon elbette yapılacak. Bunu ben söyleyeyim. Cumhurbaşkanlığı'ndan ayrıldığı zaman 'Gel bakalım Sayın Erdoğan bu 100 milyon dolar sen ver 100 milyon dolar sen ver' söylemlerinin anlamı nedir. Bu paraları kimden aldınız, nereye koydunuz, bu sıfırlama söylemlerinin anlamı nedir? Gel bunun hesabını ver. Bu memlekette adam cumhurbaşkanı oldu diye Sayın Abdullah Gül’e sorulmadı mı? Ona da sorulacaktır hiç kuşkusuz.” diye konuştu.

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, TBMM’de basın toplantısı düzenledi.

Toplantının ardından Yeniçeri, basın mensuplarının sorularını cevapladı. bir gazetecinin, “Şamil Tayyar’ın attığı tweetlerde ve açıklamalarında içlerinden Yüce Divan'a gitmeleri ile ilgili oy kullanan vekillerle ilgili 'içimizdeki hainlerdir' dedi ve bunların Erdoğan’a operasyon yaptığını söyledi. Neler söylerseniz?” şeklindeki sorusuna Yeniçeri, “Zırva tevil kabul etmez. Ben aslında beklerdim ki, paralele bağlamasını beklerdim. Nasıl paralele bağlamadı, onuda anlamakta sıkıntı çekiyorum. Yani vicdanla, vicdansızlık, namusla namussuzluk, mertle namert, arasında bazı insanların tercih yapabileceğini bu arkadaşlar bir türlü anlayamıyor.”

Her olguyu Tayyip Erdoğan’a bir operasyon olarak nitelendirdiklerini kaydeden Yeniçeri, “Tayyip Erdoğan’a bir operasyon elbette yapılacak. Bunu ben söyleyeyim. Cumhurbaşkanlığı'ndan ayrıldığı zaman 'Gel bakalım Sayın Erdoğan bu 100 milyon dolar sen ver 100 milyon dolar sen ver, söylemlerinin anlamı nedir, bu paraları kimden aldınız, nereye koydunuz, bu sıfırlama söylemlerinin anlamı nedir, gel bunun hesabını ver. Bu 30 milyon Avro kaldı oğlum, onları da git oradan villa al, bunlar da alınmış orta da, bu ne anlama geliyor, bunu birileri soracak. Bu memlekette adam cumhurbaşkanı oldu diye Sayın Abdullah Gül’e sorulmadı mı? Ona da sorulacaktır hiç kuşkusuz.” şeklinde konuştu.

“Her şeyden münezzeh değildir Tayyip Erdoğan.” diyen Tayyip Erdoğan, “Tayyip Erdoğan AKP milletvekillerinin söylediği gibi dokunmak Tayyip Erdoğan’a ibadet değildir. Tayyip Erdoğan Allah’ın vasıflarını taşımıyor, AKP milletvekillerinin söylediği gibi. Bunu kamuoyuna duyurun. Onların tabir yerindeyse, bir stratejik düşünce enstitüsü dergisinde Tayyip Erdoğan 'one minute' dedi Afrika’da, 100 yıllık kuru olan kuyular ağzına kadar su doldu diyerek, Tayyip Erdoğan’a atfen bir keramet yükleyen anlayış, doğru değildir. Tayyip Erdoğan’ı gösteren televizyonu yere koymak caiz değildir, sözleri yalandır, sahtedir, doğru değildir. Tayyip Erdoğan sizin benim gibi bu memleketin bir evladı ve insanıdır. Onu olağanüstü vasıflar yükleyerek onu dokunulmaz hale getirmeye, kimsenin hakkı hukuku yoktur. Şuan dokunulmazlığı var, cumhurbaşkanlığı vatana ihanet dışında, herhangi bir şeyle yargılanamaz. Ama iş başından gittikten sonra, milyon dolarlık, 30 milyon demişlerdi, niye 10 milyon dolar getirdiler, onlar kucağımıza oturacak sözünün sorulmayacağını mı zannediyorsunuz? Ne zaman olursa olsun, bunlar sorulacak. Cumhurbaşkanına, başbakana veya bir bakana veya bir şahsa bu sorular soruluyor diye, ona operasyon mu yapılıyor? Böyle bir şey nasıl düşünülebilir. Adam Allah’tan korkar. O soruşturma safhasını herkes biliyor. Gözümüzün önünde oldu. O rapor ortada. Rapor ayan beyan yolsuzum, yolsuzsun, yolsuz, yolsusuz, yolsuzsunuz, yolsuzlar, diyor çok net çok görünür. Bunun tartışılacak bir tarafı yoktur, bu bir zevahiri kurtarma ve dikkati başka bir tarafa çekme hadisesidir. Bunu paralel yapı yaptı, diyerek işin içinden sıyrılmaya çalışıyorlar. Bunu söyleyenlerin tamamı arızalıdır ve bunu söyleyenlerin tamamı bütün bu yolsuzluklardan sorumludur. ” açıklamasında bulundu.