Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyesi Hüseyin Yıldız, AK Parti'de dün 'mücahit' olanların bugün 'müteahhit' olduğunu söyledi.

Manavgat Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) yapılan MHP Manavgat İlçe Başkanlığı Olağan Kongresi'nde konuşan Yıldız, 12 yıllık AK Parti iktidarına ağır eleştirilerde bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, siyasete atılırken tek mal varlığım diyerek parmağındaki yüzüğü gösterdiğini hatırlatan Yıldız, bugün ise parasının ve mal varlığının haddinin ve hesabının olmadığını söyledi.

Yıldız, konuşmasında şunları ifade etti: "Çok para haramsız, çok söz yalansız olmaz, dünün mücahitleri bugünün müteahhidi oldu. Çok şükür ülkücülerin çok paraları olmadığı ve alın terleriyle kazandıkları için haram paraları yok. Ülke gerçekleri adına yalan da söylemiyoruz. Ülkenin kaynaklarını çalan, soyan, yiyen, talan edenler adeta kırk haramiler gibi. Çalıp çırpmada o kadar yüzsüzler ki yüzleri hiç kızarmıyor. Yüzleri adeta ayakkabı köselesi olmuş. Hiç utanmadan sıkılmadan kürsüye çıkıp hiç bir şey olmamış gibi pişkin pişkin konuşuyorlar. Çalmadık da diyemiyorlar, çalarken bize kumpas kurdular diyorlar." diye konuştu.

Yıldız, 7 Haziran seçimlerinin tarihi öneme sahip olduğunu belirtti. Yıldız, 150 gün sonra yapılacak seçimlerin ülkenin demokrasiyle yönetilme, tek bayrak, tek dil ve ülke birliği için son seçim olabileceği uyarısında bulundu. Cumhuriyet tarihi süresince AK Parti iktidarı kadar Türklüğe ve Türk kelimesine düşman bir iktidarın olmadığını belirten Yıldız; cumhurbaşkanından başbakanına, başbakanından bakanlarına kadar konuşmalarında Türk kelimesi geçmemek için birbirleriyle yarıştıklarını savundu. Yıldız, şöyle devam etti:

"Yolsuzluk ve hırsızlık bataklığına saplanan siyasi iktidar, bir şarlatanı kurtarmak için koca koca Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni dünyada küçük düşürdü. 7 Haziran seçimlerinde bu iktidarın hırsızlık, yolsuzluk ve vurgun haramiliğine son vermek için her ülkücü, ev ev dolaşarak davasını anlatması milli bir sorumluluktur. 7 Haziran seçimleri, ülkemizin bekası adına tarihi öneme sahip bir seçim. Son seçim olabilir. Ülkemizi kimin yönettiği bilinmiyor. 2015 yılı aynı zamanda bu iktidardan kurtulma yılı olacaktır. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Yeterki biz halkımıza gidelim, kendimizi anlatalım. Halkımızın ayağı gider derdimizi anlatırsak bu aziz millet bize oyunu verir. 7 Haziran seçimleri ülkemizin kader seçimi olacağı için tarihi öneme sahip."