MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, 7 Haziran seçimleri sonrası Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ne CHP’ye, ne de MHP’ye koalisyon hükümeti kurmak için teklifte bulunmadığını savundu. Yılmaz, “Ey Başbakan Davutoğlu; inançlı olduğunu biliyorum. İslami değerler üzerinden de siyaset yapıyorsun. Yüreğin yetiyorsa abdestini al, Kur’an-ı Kerim’in üzerine bir yemin et bakalım. Sen koalisyon hükümeti kurmak için CHP’ye de, MHP’ye de bir teklifte bulundun mu, bulunmadın mı?” diye seslendi.

Yılmaz, Adana’nın Tufanbeyli, Saimbeyli ve Feke ilçelerinde 1 Kasım’da yapılacak seçim çalışmalarını sürdürdü. MHP İl Başkanı Yusuf Baş, Milletvekili adayları Cahit Öztok, Sinan Gül, Adem Gündoğan, Mehmet Ali Arslan, İsa Ayanoğlu, İbrahim Sezer, Neslihan Uzun ve Ersen Tüzener’le birlikte esnaf ziyaretleri yapıp partisine oy isteyen Yılmaz, vatandaşlara yaptığı konuşmada, 7 Haziran koalisyon sürecinde AKP’nin iki ortaklı hükümet kurmak gibi bir düşüncesinin asla olmadığını vurguladı. AKP’nin 'rüşvet, yolsuzluk ve talan düzenini' devam ettirme çabası içinde olduğunu iddia eden Seyfettin Yılmaz, “Çok iyi biliyorlar ki Adalet Bakanlığı MHP’ye geçtiğinde hırsızların yakasına yapışacağız. Çok iyi biliyorlar ki, İçişleri Bakanlığı MHP’ye geçtiğinde polis, milletin parasını çalanların kapısına dayanacak. Onun için erken seçime gidelim diye talimat verildi.” şeklinde konuştu.

Koalisyon hükümetinin kurulmamasıyla ilgili AKP tarafından MHP’ye yönelik iftira, fitne ve nifak mesainin artarak sürdüğünü dile getiren Yılmaz, Başbakan'a yönelik şunları söyledi: "Ey Davutoğlu; inançlı olduğunu biliyorum, İslami değerler üzerinden siyaset yapıyorsun. Yüreğin yetiyorsa abdestini al, Kuran’ı Kerim’in üzerine bir yemin et bakalım. Sen koalisyon hükümeti kurmak için CHP’ye de, MHP’ye de bir teklifte bulundun mu, bulunmadın mı? Teklif edemezler. Çünkü o görüşmede bulunan bir milletvekili olarak söylüyorum; 32 gün CHP’yi oyaladılar. Kemal Kılıçdaroğlu, 32 günün sonunda çıkıp, ‘32 gün görüştük ama, AKP’den bize bir teklif gelmedi’ dedi. MHP olarak Davutoğlu ile randevumuza, dersimize çalışmış olarak gittik. Bakanlıkların dağılımından, bakanların ismine kadar, hükümet protokolünden, çıkarılması gereken acil yasalara kadar hazır dosyalarımızla görüşmeye girdik. Davutoğlu ne teklifiyle geldi? ‘Azınlık hükümeti kuralım, bize destek verin.’ Yahu milletin destek vermediğine MHP destek verir mi? ‘Efendim, iki aylık seçim hükümeti kuralım.’ İki ayda bir hükümet bu milletin hangi derdini çözecek? ‘Uzun vadeli bir hükümette de bir yokuz. Sizin şartlarınız içinde Anayasa’nın ilk dört maddesi var’ dediler. Anayasa’nın ilk dört maddesi değiştirilemez, değiştirtmeyeceğiz. Kanımızın son damlasına kadar Anayasa’nın ilk dört maddesini değiştirtmeyeceğiz. Çünkü Anayasa’nın ilk dört maddesi Türk Devleti’nin bayrağının, ay yıldızlı al bayrak olduğunu ifade ediyor. Bu bayrağı indirtmeyeceğiz. 'Türk Devleti’nin dili Türkçe’dir' diyor. Başka bir dili ikame ettirmeyeceğiz. 'Türkiye devleti bir cumhuriyettir' diyor. Değiştirtmeyeceğiz. Bunlardan taviz vererek sizinle hükümet olursak, bizim varlık sebebimiz ortadan kalkar. 1 Kasım’da sandıktan çıkacak sonuca göre Türkiye Cumhuriyeti ya varlığını sürdürecek, ya da Suriye’deki Esad’ın, Irak’taki Saddam’ın yönetimine benzer bir parti devletine dönüşecektir. Ben inanıyorum ki aziz milletimiz, bu karanlık planları sandıkta bozacaktır.”