MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, AK Parti iktidarının Türkiye’yi bir operasyon ülkesi haline dönüştürdüğünü söyledi. Yılmaz, "Türkiye’de bir korku imparatorluğu yaratıldı. Birçok kesim, muktedirden yanaymış gibi görünüyor, doğruları söylemek, hakkı savunmaktan çekiniyor. Ama şu bilinmelidir ki haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır." dedi.

Seyfettin Yılmaz, 7 Haziran seçim sürecinde çalışmalarını sürdürüyor. Milliyetçi, muhafazakar seçmenin MHP’ye yöneldiğini ifade eden Yılmaz, bunu gören Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın korku ve panik içinde Anayasa’yı hiçe sayıp, tarafsızlık yeminini çiğneyip meydanlara inerek bizzat AK Parti’nin seçim çalışmalarını yönettiğini söyledi. Yargıya, emniyete, medyaya yönelik operasyonların bitmek bilmediğini vurgulayan Yılmaz, Erdoğan’ı sert şekilde eleştirerek, "Muktedir ‘Bize muhalefet eden, bizimle beraber yürümeyen kim olursa olsun, hapse tıkarım’ diyor. Bütün bu operasyonlar suçluluk psikolojisinin uygulamalarıdır. Çünkü vicdanınız rahat değilse, akşam yastığa başınızı koyduğunuzda uyuyamazsınız. Kanunları hiçe sayıp, hukuku çiğneyip, yaptığınız yolsuzlukların hesabının sorulacağını düşündüğünüzde bu tür operasyonları yaparsınız. Ama şunu herkes bilsin ki, biz iktidara geldiğimiz zaman Recep Tayyip Erdoğan’ı vatana ihanetten yargılayacağız. Çünkü birçok usulsüzlük ve yolsuzluk ortadadır. Ya vatana ihanetten yargılanıp, cezaevine girecek. Ya da yurt dışına kaçacaktır. Başka bir alternatifi yoktur." dedi

AK Parti’nin ‘çözüm süreci’ diyerek Türkiye’yi bölünmeye sürüklediğini, terör örgütü PKK’nın siyasi uzantısı HDP’yle anlaşıp, ülkenin bir bölümünün teröristlere teslim edildiğini ifade eden Seyfettin Yılmaz, "Bakmayın bunların seçim meydanlarında birbirlerine atıp, tuttuğuna, danışıklı dövüş yapıyorlar, kayıkçı kavgası yapıyorlar." açıklamasında bulundu.

AK Parti ve HDP’nin amacının ortak olduğunu, yıllardır birlikte yürüdüklerini kaydeden Yılmaz, şunları söyledi: "Oslo’da yapılan görüşmeler ortadadır. Bu görüşmeleri kim yaptı? Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Benim kara kutum, beynimin yarısı’ dediği MİT Müsteşarı Hakan Fidan… Çözüm süreci diye, Kürt sorunu diye başladılar, Habur’dan PKK’lı teröristler girdi, ayaklarına mahkemeler götürüldü. Orada sözde yargılama yapıldı. Şuanda da ülkenin belli bir bölümü PKK terör örgütüne teslim edilmiş durumdadır. 4 ay kadar önce de Dolmabahçe Sarayı’nda hükümet yetkilileri, HDP’li yöneticilerle bir masanın etrafında toplandı. 35 bin kişinin katlinden sorumlu Abdullah Öcalan’ın talimatlarını orada anlaşma altına aldılar. Biz hep söyledik, terör örgütüyle pazarlık olmaz. Biz hep söyledik, Kürt kökenli vatandaşlarımız bizim bin yıllık kardeşlik hukuku içerisinde yaşadığımız asli unsurlarımızdır diye. Ama terör örgütüyle masaya oturursanız, sonuca gidemezsiniz."