Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, 57 milyona yakın seçmenin yarısının kadınlardan oluşturduğunu belirterek, “1 Kasım’daki seçimde kadınlarımızın tercihleri sandıkta belirleyici olacak.” dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında ilçeleri gezen Yılmaz, seçim beyannamesindeki taahhütlerin yer aldığı broşürleri hemşehrilerine takdim ederken, kadın seçmenlerden MHP’ye destek istedi.

1 Kasım’da sandığa gidecek 57 milyona yakın seçmenin yarısının kadınlardan oluşacağının altını çizen Seyfettin Yılmaz, 13 yıllık AK Parti iktidarının Türk toplumunda manevi ve ahlaki değerlerin içini boşalttığını, güçlü aile yapısının tahrip edildiğini dile getirdi.

Yılmaz, “Milletimizin ayakta kalmasını sağlayan en temel unsur olan güçlü ailesi yapısı AKP iktidarında ağır darbeler almıştır. Resmi istatistiklere göre maalesef AKP iktidarında boşanmalar yüzde bin 500 artmıştır. Zina suç olmaktan çıkarılmış, fuhuş oranı yüzde binleri aşmış durumdadır. Uyuşturucu madde kullanımı ilkokul çağlarına kadar inmiş, yüzde bin 750 oranında artmıştır.” diye konuştu. Haramla, helalin birbirine karıştığı bir sürecin yaşandığını vurgulayan Seyfettin Yılmaz, şunları kaydetti: “Toplumsal değerlerimiz her geçen gün aşınmıştır. İşte 7 Haziran’da sandıktan çıkan millet iradesini beğenmeyip, tek başına iktidar uğruna ülkeyi kaos ve kargaşa ortamına sürükleyenlere karşı kadınlarımız 1 Kasım’da cevabını verecektir. Kadınlarımız kendi gelecekleri, çocukları, aileleri için yolsuzluğa karşı, hırsızlığa karşı, tek adamlığa karşı, hukuksuzluklara karşı kararını verecektir. Cumhuriyet tarihinin en önemli, en kritik seçimi olan 1 Kasım’da kadınlarımızın geleceklerine oy verip, MHP’yi tercih edeceklerine tüm kalbimle inanıyorum.”

ÜRETEN KADINLARA DESTEK

Seçim beyannamesinde yer alan kadın, çocuk ve aileye ilişkin taahhütleri öne çıkaran Yılmaz, şu ifadeleri kullandı: “MHP iktidarında yılda 700 bin insanımıza iş imkanı sağlarken, kadın istihdamını da yaygınlaştıracağız. Kadınlara sigortalılık öncesi doğumlar için doğum borçlanma hakkı getireceğiz. Çalışmayan ev hanımlarına mesleki beceri kazandırarak aile bütçesine ve ülke ekonomisine katkıda bulunmalarına destek olacağız. Aile birliğinin korunması amacıyla çalışan eşlerin aynı il içinde görev yapmalarını tesis edeceğiz. Girişimci kadınlara yüzde 50’si hibe olmak üzere finans desteği vereceğiz. Kadınlara yönelik şiddet ve ayrımcılıkla kararlı şekilde mücadele edeceğiz. Şiddete maruz kalan kadınlara adli yardım desteği sağlayacağız, bu çerçevedeki davaları zaman aşımından ve mahkeme harç ve masraflarından muaf tutacağız. Tüm vatandaşlarımızı kapsayan bir aile avukatlığı sistemi oluşturacak, hukuki koruma sigorta sistemini genelleştireceğiz.”