MHP Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Bank Asya yönetimine polis baskınıyla el konulmasını değerlendirdi. İnsan hakları noktasında tasarruf, mal mülk edinme noktasında müdahale olarak gördüğünü belirten Yılmaz, "Mesele sadece Bank Asya meselesi değil. Kendilerinin yapmış oldukları kanunsuzluklara, hukuksuzluklara, yapmış oldukları iş ve icraatlara çıtını çıkaranların tehdit edildiği, şantajla, baskıyla, korkuyla sindirilmeye çalışıldığı bir ortamdan geçiyoruz." dedi.

Uygulamanın hukuk devletine yakışmayan bir davranış olduğunu dile getiren Yılmaz, tamamen kin, nefret, garaz, intikam alma, rövanişt bir yaklaşımla bu işlerin yapıldığını ifade etti. Olaya insan hakları, demokrasi, hak ve hukuk noktasında baktığını ifade eden Yılmaz, ortada bir zulüm olduğunu ve bu zulme tavırsız kalmanın, "Bana dokunmayan yılan bin yaşasın" demenin gerçekten kendilerine uygun bir hareket olmadığını kaydetti.

Tamamen siyasi bir yaklaşım olduğunu anlatan Yılmaz, bir kısım insanın cezalandırılmak istendiğine dikkat çekti. "Korkarım bunlar hırs ve kinleri o kadar ön plana ve akıllarının önüne geçmiş ki bu olayın sadece bir inanç grubuna veya sadece bir banka olmadığının farkında değiller." diyen Yılmaz, bıçak sırtında olan ekonominin böyle uygulamalardan olumsuz etkileneceğini kaydetti. Yabancı sermayenin yurt dışına kaçmasının önünü de açacağının altını çizen Yılmaz, haksızlık, hukuksuzluk ve adaletsizliğin her zaman karşısında olacaklarını kaydetti.

Adaletin gün gelir kendilerine de lazım olacağını belirten Yılmaz, eninde sonunda adaletin tecelli edeceğini ve dik durulması gerektiğini ifade etti. Haklı konumdan haksız duruma da düşülmemesi gerektiğini vurgulayan Yılmaz, yapılanların tamamen siyasi yaklaşımı olduğunu kaydetti.