MİLAD Partisi Eş Genel Başkanı Mehmet Bozdemir, AK Parti’nin Türkiye’de bir ‘parti devleti’ haline geldiğine işaret ederek, parti devletlerinin genelde faşist, komünist veya otoriterler rejimlerde oluşturulduğuna vurgu yaptı. Bozdemir, “Bugün kadar ülkeyi kötü, yanlış yöneten, kendileri yoldan çıktığı gibi AKP olarak Türkiye’yi de yoldan çıkartmaya çalışan bir hükümete ‘dur’ demenin ‘yetti gayri’ demenin zamanı gelmiş ve geçmiştir.“ dedi.

Millet ve Adalet Partisi (MİLAD) genel merkezinde; seçim çalışmaları ile 23- 31 Mart tarihleri arasında alınacak aday adaylığı başvurularına ilişkin partinin yöneticilerinin katılımıyla toplantı düzenlendi. Toplantı öncesinde İdris Naim Şahin ile birlikte MİLAD Partisi’nin genel başkanlığını paylaşan Mehmet Bozdemir, gazetecilere açıklama yaptı. Mehmet Bozdemir, 7 Haziran seçimlerinin Türkiye siyasi tarihinin en önemli seçimi haline geldiğine işaret ederek, “Partimizin adı nasıl ‘Milad’ ise belki bu seçimler de siyasi tarihimizde bir milat olacak.” dedi.

'PARTİ DEVLETLERİ GENELDE FAŞİST, KOMÜNİST VEYA OTORİTERLER REJİMLERDE OLUŞUR'

13 yıldır iktidarda olan AK Parti’nin bir devlet partisi haline geldiğine vurgu yapan Bozdemir, sebeplerini şöyle sıraladı: “Şu anda MİT, ilk defa Cumhuriyet tarihinde bir partili tarafından yönetilmekte. Bugün AKP hükümeti kendi kontrolünde olan bir yargı yaratmaya çalışmış. Devletin bütün organlarında, polis teşkilatında, bürokraside tam bir parti devleti haline gelmiş ve en yukarıda da Sayın Cumhurbaşkanımız da çok açık bir şekilde meydanlara inerekten şu anda AKP’ye destek istemektedir. Şunu net olarak görmemiz lazım ki bugün Türkiye’de yapılmak istenen bir ‘parti devleti’ kurulmaya çalışılıyor. Parti devletleri genelde faşist, komünist veya otoriterler rejimlerde parti devletleri oluşturulur.”

Mehmet Bozdemir, ayrıca kin ve nefret söylemleri sonucunda ülkede ciddi manada kutuplaşmalar, kamplaşmalar meydana getiren bugün ki hükümetin toplumsal çatışmaya sebep olabilecek bir gerginlik ortamı da oluşturduğuna dikkat çekti.

'KUTSALLARIMIZI KULLANARAK HALKIMIZ KANDIRMIŞLARDIR'

“13 yıllık iktidarları döneminde sürekli mağdurları oynayarak ve kutsallarımızı kullanarak halkımız kandırmışlardır.” diye sözlerine devam eden Bozdemir, “Terör örgütü ile yapılan müzakereler, basın özgürlüğüne getirilen kısıtlamalar ve yanlış dış politika uygulamaları sonucunda dışarıda itibarımız sıfırlanmıştır. AKP hükümeti 13. yılında Türkiye’yi ciddi manada felakete sürüklemektedir.” dedi.

'HER 5 GENÇTEN BİRİ İŞSİZ'

Bozdemir, işsizlik had safhada olduğunu her 5 gençten birinin işsiz olduğunu söyleyerek, “Enflasyon, dünya ortalamalarının çok üzerinde. Fakirlik diz boyu. 20 milyondan fazla insanımızı fakirlik açlık sınırında yaşıyor. Şu an sorunsuz hiçbir komşumuz kalmadı.“ diyerek olumsuz tabloyu aktardı.

'SEÇİMLER BİR MİLLETİN KADERİ İLE ÇOK YAKINDAN İLGİLİ'

Böyle bir iktidarı kesinlikle iktidardan uzaklaştırmanın zamanının gelmiş ve geçmiş olduğunu ifade eden Bozdemir, “Eğer bu iktidarı bu millet bu seçimlerde bir kenara koyamazsa ülkemiz daha ciddi manada felaketlere hazırlansın. Çünkü seçimler bir milletin kaderi ile çok yakından ilgilidir.” dedi.

Millet ve Adalet Partisi’ni (MİLAD) ülkenin geldiği bu ortamdan çok ciddi manada rahatsız olan demokrat arkadaşları ile birlikte 19 Kasım 2014 tarihinde kurduklarını hatırlatan Mehmet Bozdemir, milletin gösterdiği teveccüh ile seçimlere katılmaya hak kazandıklarını ve genel seçimlerde katalizör vazifesi göreceklerini vurguladı.

' ‘DUR’ DEMENİN ‘YETTİ GAYRİ’ DEMENİN ZAMANI GELMİŞ VE GEÇMİŞTİR'

Bozdemir açıklamasının sonunda, “Şu an Türkiye’de demokrasi hukuk yargı ahlak askıya alınmıştır. İnşallah seçimlerle beraber yeni kurulacak hükümetle Türkiye tekrar demokrasi ve hukuk normlarına kavuşarak normalleşme sürecine tekrar girecektir. Bugüne kadar bu kadar ülkeyi kötü yanlış yöneten, kendileri yoldan çıktığı gibi AKP olarak Türkiye’yi de yoldan çıkartmaya çalışan bir hükümete ‘dur’ demenin ‘yetti gayri’ demenin zamanı gelmiş ve geçmiştir.” ifadelerini kullandı.