Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, "Millet iş bulamıyor, ama Cumhurbaşkanı aşçısını özel uçakla İzmir’e götürüyor. Siz bir liraya çay içemezken, Erdoğan kilosu 4 bin liradan çay içiyor." dedi.

Veli Ağbaba, partisinin il teşkilatı tarafından merkez Battalgazi ilçesine bağlı Paşaköşkü Mahallesi’nde düzenlediği mahalle toplantısına katıldı. Ağbaba, burada yaptığı açıklamada, iktidar üyelerinin partisi ve kendisi hakkında mesnetsiz suçlamalarda bulunduğunu belirtti. Akla hayale gelmeyecek suçlamalara maruz kaldıklarını söyleyen Ağbaba, şöyle devam etti: "Malatya’daki AKP milletvekilleri de aynı şekilde davranıyor. Partimizi, benim şahsımı mahalle mahalle gezip suçluyorlar. Bir gün televizyonda Melih Gökçek çıkıyor, kanal kanal geziyor eline almış, Grup Yorum ile birlikte Meclis'te basın toplantısı yapmamın resimlerini gösteriyor ve diyor ki ‘Veli Ağbaba terör örgütüyle iş birliği yapıyor' diyor. Bunu o da biliyor ki yalan. O da biliyor ki Cumhuriyet Halk Partisi demokrasiden vazgeçmez, insan hakları ve özgürlüğü savunur, barışı ve demokrasiyi savunur." şeklinde konuştu.

AĞBABA: MİLLET İŞ BULAMIYOR, AMA O AŞÇISINI ÖZEL UÇAKLA İZMİR’E GÖNDERİYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın özel uçakla aşçısını İzmir’e gönderdiğini anlatan Ağbaba, "Bir gazetede okudum, Cumhurbaşkanı İzmir'e gidiyor. İzmir'e günübirlik gidiyor, dönüyor. Giderken de önceden aşçısını, çaycısını gönderiyor. Güvenememekten değil, israftan. İzmir'e özel uçakla aşçısını, çaycısını gönderiyor. Millet burada iş, aş bulamazken, emekliler kahvenin önünden geçmezken, bin liralık bardakta çay içiyorlar. Özel aşçılarını İzmir'e, İstanbul'a götürüyorlar. İşte size Türkiye manzarası: Millet iş bulamıyor, ama o aşçısını özel uçakla İzmir’e gönderiyor. Siz bir liraya çay içemezken, Emine Erdoğan, içiyor kilosu 4 bin liraya çayı. Türkiye'nin geldiği nokta bu." ifadelerini kullandı.

AĞBABA: TÜRKİYE'NİN İLK MAKUL ŞÜPHELİ MİLLETVEKİLİ OLDUM

Türkiye'nin ilk makul şüpheli milletvekili olduğunu ifade eden Ağbaba, şunları söyledi: "Cumhuriyet Halk Partisi'nin içinden bir terör örgütü çıkarmaya çalışıyor. Bunun çıkmayacağını kendileri de biliyor ama seçimden sonraki bir operasyona hazırlık yapıyorlar. Veli Ağbaba'sını, Aykut Erdoğdu'sunu, İlhan Cihaner'ini, Özgür Özel'ini terör örgütü üyesi sıfatıyla cezaevine göndermeyi planlıyor. 2011'de korkmadık, şimdi de hiç korkmuyorum, umurumda değil. Onlara teslim olan namerttir. Onlardan korkan namerttir. Ben yaşamım boyunca öğrenciliğimde, iş yaşamımda, il başkanlığımda hep mücadele ettim. Demokrasi, hukuk, barış, özgürlük, insan hakları mücadelesi vereceğime söz verdim. 4 yıl boyunca Türkiye'nin neresinde bir hak arama mücadelesi varsa, sizin seçtiğiniz milletvekiliniz orada oldu."