Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, erken seçim söylemlerinde bulunmanın hem milli iradeye hem de Türkiye’nin geleceğine zarar vereceğini söyledi. Ekonomideki kırılganlığın durdurulması, ekonomik gelişmenin sürdürülmesi için süratle hükümetin kurulması gerektiğini savunan Güler, “Milletin iradesine saygı duyulmalı, koalisyon hükümeti kurulmalıdır.” dedi.

ETO Başkanı Güler, 7 Haziran milletvekili seçimlerine ilişkin yaptığı değerlendirmede, seçim neticesinde siyasi partilerin koalisyon hükümeti oluşturması yönünde bir tablo ortaya çıktığını, siyasi partilerin de halkın iradesine saygı duyarak, uzlaşma yoluna gitmesi gerektiğini vurguladı. Seçim sonuçlarının hayırlı olmasını dileyen Başkan Güler, bu seçimde siyasi partilerin koalisyon hükümeti oluşturması yönünde bir tablo ortaya çıktığını hatırlattı.

Ekonomideki kırılganlığın son bulması ve millet iradesinin egemenliğe yansıması için koalisyon hükümetinin kurulması gerektiğine dikkat çeken Başkan Güler, siyasi parti liderlerine tansiyonu düşürmeleri ve uzlaşma yoluna gitmeleri çağrısında bulundu. Güler ayrıca, hükümet kurma çalışmalarının bir an önce başlanması ve önceliğin iktisadi reformlara verilmesi gerektiğini vurguladı.

“Mevcut tabloda siyasi partilerimize düşen görev; seçmenlerinin kararlarını yerine getirmektir.” diyen Güler, şöyle dedi: “Daha şimdiden erken seçim söylemlerinde bulunmak, hem milli iradeye hem de ülkemizin geleceğine zarar verir. Erken seçim senaryoları yerine; siyasi partilerimizin uzlaşma yoluna gitmesi ve koalisyon hükümeti kurmaları milletimizin menfaatinedir. Ekonomideki kırılganlığın durdurulması, ekonomik gelişmenin sürdürülmesi için süratle hükümetin kurulması gerekmektedir. İktisadi kalkınma ve gelişme için, yapısal ve ekonomik reformlara öncelik verilmelidir.”

Güler, ekonomiye ağırlık verilmesinin hem vatandaşların tüm iş aleminin ortak temennisi olduğunu ifade etti.