İstanbul 1. bölgeden bağımsız milletvekili adayı olan İlbay Çep, yalın ayak Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) yürüdü. Çep, bunun nedenini ise “Milletten toplanan vergilerle alınan makam araçlarında çaylarını meşrubatlarını yudumlayan para babalarını aksine, yaya bir milletvekili olacağım. Yürütmeyen, yürüyen bir milletvekili.” sözleriyle açıkladı.

Milli Eğitim Bakanlığı önünde ayakkabı ve çoraplarını çıkararak yürüyüşüne başlayan milletvekili adayı İlbay Çep’e sevenleri de yürüyerek destek oldu. Beyaz gömleği ve kot pantolonuyla kalabalığın içinde sessizce 10 dakika yürüyen Çep, TBMM önüne kadar çıplak ayakla gitti.

Burada basın açıklaması yapan Çep, “Günümüz Türkiye’sinde TBMM’nin durumu içler acısı bir haldedir. Bakanlıkların her biri rant kapısı haline gelmiş. Millet tarafından seçilmiş olmasına rağmen kendi ceplerini dolduran makam sahipleri TBMM’yi işgal etmiş. Böyle bir TBMM’ye yalın ayak bir milletvekili geliyor.” dedi.

Seçilmesi halinde takım elbise giymeyen bir milletvekili olacağını dile getiren Çep, şunları söyledi: “Milletten toplanan vergilerle alınan makam araçlarında çaylarını meşrubatlarını yudumlayan para babalarını aksine, yaya bir milletvekiliyim. Yürütmeyen, yürüyen bir milletvekili. Bir partinin boyunduruğu altında olmayan, sadece halkın istekleri için çalışan, halk gibi yalın ayak bir milletvekili.”

Çep, çıplak ayak yürümesinin nedenlerini ise şöyle sıraladı: Yalın ayak olmak demek, hiçbir şeye sahip olmamaktır. Hiçbir yere ait olmamaktır. Sadece insan olmaktır. İnançla kendi yolunda yürümektir. Sırtını hiç kimseye dayamamaktır. Kendine güvenmek, inanmaktır. Bitkiyle ve hayvanla bir olmaktır. Yalın ayak kalmayı göze almaktır. Tutsaklıktan özgürlüğe koşmaktır. İnsan olmaktır.”

25 yıl öğretmen olarak çalıştığını belirten Çep, “Demokrasinin uygulanabilmesi için bir toplumun eğitimli olması gerekir. Bizdeki eğitim sisteminin içler acısı olduğunu hepimiz biliyoruz. Hiçbir anne baba eğitim sisteminden memnun değil. İlk işimiz eğitimdeki rezaleti çözmek olacak.” diye konuştu.