AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, TBMM’de yaptığı konuşmada muhalefet milletvekillerine, “Esad’ın yanında yer almayın” çağrısında bulundu.
Milletvekili Mehmet Erdoğan, TBMM genel kurulunda yaptığı konuşmada, Suriye’de yaşanan drama dikkat çekerek, “Öncelikli gündemimiz Suriye. Suriye meselesi daha uzun süre gündemimizi işgal etmeye devam edecek. Suriye’de bir despot, bir lider çıkıyor, halkın üzerine varil bombaları, sarin gazı atıyor. Ve 500 binin üzerindeki insan katledilmiş oluyor. Tıpkı İsrail’in yaptığı katliamlar gibi. Tıpkı Doğu Türkistan’daki katliamlar gibi. Hitler’in, Stalin’in yaptığı katliamlar gibi. Türkiye ne yaptı? Her zaman zulümlerle buluşan tüm mazlum milletlerin kucaklayıcısı oldu. Bu milletlerin ırkına, inancına bakmadan ev sahibi oldu. Tarih boyunca da böyle oldu” dedi.
"Türkiye’nin yanında yer alın"
Türkiye’nin katliama uğrayan tüm mazlum milletlere ev sahipliği yaparken soykırımla suçlanmasının büyük bir çelişki olduğuna dikkat çeken Erdoğan, “Bosna Hersek’te, 11 Temmuz 1995’te 8 bin 372 Boşnak, Birleşmiş Milletlerin Hollandalı askerlerinin gözü önünde kurşunlandı, katledildi. Bunun üzerinde 21 yıl geçmesine rağmen, o dönemdeki yöneticilerinin savaş sucudan ceza almalarına rağmen Hollanda çıkıp bir özür dilemedi. Avrupa bu katliamı izlemekle yetindi. Geçtiğimiz aylarda Almanya ne yaptı, Türkiye’yi soykırımla suçlayan karar çıkarttı. Maalesef biz politikalarımızı içe dönük yapıyoruz. İç hezeyanlarımızı ortaya koyuyor, bunun üzerine tartışıyoruz. Zaten bu katliamcı güçlerin istediği de bu değil mi? Fas, Cezayir ve Tunus’taki katliamlarda Fransızları görürsünüz. Ortadoğu’da Avrupa’nın tamamını görürsünüz. Amerikalılar Kızılderilileri tek tek katletti. Hitler milyonlarca insanı katletti. Stalin milyonlarca Türkü Sibirya’nın derinliklerine sürdü. Ama bunlardan kimse bahsetmiyor. Doğu Türkistan’da da katliam yapıldı. Hani Kırım’dan bahseden var mı? Kimse çıkıp da Almanya senin yüzün kara dedi mi? Biz iç hezeyanlarımızı malzeme yaparken, birilerine malzeme veriyoruz. Onlar da istedikleri gibi kararlarını çıkarıyorlar. Lütfen Esad’ın yanında yer almayın. Hitlerin yanında yer almayın. Türkiye’yi mahkum eden kararların yanında yer almayın. Türkiye Cumhuriyeti’nin yanında yer alın” ifadelerini kullandı.
Suriyelilere vatandaşlık verilmesi konusuna da değinen Milletvekili Mehmet Erdoğan, 3 milyon insanın bu topraklarda misafir olduğunu belirterek, “Önceliğimiz onların memleketlerine dönmesidir” dedi. Erdoğan, “Suriyelilerle ilgili yaptığımız çalışmalarda, onlara hep bir misafir olarak baktık. Bundan sonra da tabi ki vatandaşlık, barınma, eğitim, sağlık, sosyal ihtiyaçlar gündeme gelir. 3 milyon insan bu topraklara keyfinden gelmedi. Birinci önceliğimiz bu insanların yurtlarına dönmesi olmalı. Bu coğrafya misafir aldığı insanlara hiç eziyet etmedi. Batı ikiyüzlü davrandı. 3 tane mülteci almak için 3 bin mültecinin ölmesine göz yumdular” diye konuştu.