CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Kayıkçı, yolsuzluklarla mücadelelerini ne şartlar altında olursa olsun sürdüreceklerini söyledi. Kayıkçı, demokrasinin en önemli ayaklarından birisi özgür düşünce olduğunu, Türkiye’nin yasaklardan bıktığını kaydetti.

'YOLSUZLUK YAPANLARIN İTİBARLI OLDUĞU BİR SÜRECE GİRDİK'

Kayıkçı, CHP olarak Türkiye’de ortadan kaldırılması gereken bir başka hususunda yolsuzluk olduğunu anlattı. Kayıkçı, “Biz CHP olarak yolsuzlukla mücadelemizi ne şartlar altında olursa olsun sürdüreceğiz. Çalıp çırpıp zengin olanın bu ülkede konuşmaya yüzü olmaması gerekiyor. Ar damarı çatlamış bir siyaset kabul etmiyoruz. Saygın hesap veren bir siyaset istiyoruz. Halkın çıkarlarını savunan bir siyaset istiyoruz. 21'nci yüzyılın Türkiye’sinde, yolsuzluk yapanların itibarlı olduğu bir sürece girdik. Türkiye’nin bu girdaptan çıkması lazım ve kurtulması lazımdır.” dedi.

'SİYASET ZENGİNLEŞME ARACI DEĞİL'

Milletvekili Kayıkçı, siyasetin zenginleşme aracı değil, hizmet aracı olarak gördüklerini belirterek, TBMM’de vatandaş odaklı çalışmalar yapacağını dile getirdi. Afyonkarahisar’ı en iyi şekilde temsil edeceğini belirten Kayıkçı, “Vatandaşlarımızın sıkıntıları önceliğimiz olacak ve vatandaş odaklı çalışmalar yapacağız. Bizim için önemli olan mevki makam değil, vatandaşlarımıza yapacağımız hizmetler karşılığında alacağımız hayır dualarıdır. Türkiye’de yaşanan sıkıntıları iyi biliyoruz. Bunları çözmek için göreve talip olduk.” diye konuştu.

Türkiye’de 7 Haziran genel seçimlerinin sona erdiğini ve hükümetin kurulması gerektiğini vurgulayan Kayıkcı, şunları söyledi: “Seçimler sona erdi. Gönlümüz CHP’nin tek başına iktidar olmasından yanaydı fakat olmadı. Bundan sonrasında duygularımızla değil, halkımızın çıkarları konusunda akılcı düşüncelerle davranmamız gerekiyor. CHP olarak Türkiye’de vatandaşların can, mal güvenliğini koruyan, hukukun üstünlüğüne dayanan bir hukuk sisteminin kurulmasından yanayız.”

'KOALİSYON TEKLİFLERİNDE SEÇİM PROJELERİMİZDEN TAVİZ VERMEYECEĞİZ'

Genel seçim projeleri hakkında da açıklamalar yapan Kayıkcı, sözlerini şöyle sürdürdü; “Genel seçimler öncesinde CHP olarak projelerimizi anlatmıştık. Taşeron sistemi kaldıracağız, asgari ücreti bin 500 lira yapacağız. Emeklilerimizin maaşları en az bin 500 lira olacak. Dini bayramlarda çift maaş ikramiye verilecek. Çiftçilerimiz mazotu 1,5 liraya alacak. Yoksulluğa çözüm bulunacak. Bunlar bizim olmazsa olmazlarımızdır. Olası bir koalisyon teklifinde bu projelerimizin hiçbirinden taviz verilmeyecektir. Yolsuzlukla mücadele edilecek. Yaşanacak bir Türkiye oluşturacağız.”