Cumhuriyet Halk Partisi Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Bursa’da toplu ulaşıma ve BUDO’ya sessiz sedasız gerçekleştirilen zamma tepki gösterdi.

Yazılı bir açıklama yayımlayan Milletvekili Sarıbal, ucuz ulaşımın vatandaşların en temel haklardan biri olduğunu vurgulayarak, “Dar gelirliye bir avuç zam çok görülürken yerel yönetimlerin gözünün vatandaşların cebinde olduğunu görmek acı verici. Yerel yöneticiler elini artık vatandaşın cebinden çeksin. Bütçe açığının sorumlusu vatandaşlar değildir. Çok güç koşullarda, açlık sınırının altında yaşayan vatandaşlarımız maaşının yarısını ulaşıma ödememeli. Bu zammın bir an önce geri çekilmesini talep ediyoruz.” dedi.

ALTEPE VE FİDANSOY’A SORULAR

Dar gelirli vatandaşların toplu ulaşımdan en uygun koşullarda yararlanmasının gerekli olduğuna değinen Milletvekili Sarıbal, “Bursa Büyükşehir Belediyesi’ndeki makam araçlarının masrafları nelerdir diye sormak istiyoruz? Büyükşehir Belediyesi Başkanı Recep Altepe, belediyenin her faaliyetini haber yaptırırken bu zamlarda neden sessiz kalmayı tercih etmiştir? Bu zammın gerekçesi nedir? Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’yi ve BURULAŞ Yönetim Kurulu Üyesi Levent Fidansoy’u yukarıdaki sorulara cevap vermesi yönünde çağrıda bulunuyoruz. Altepe, maliyetleri düşürdük diye açıklama yaparken bu zammı nasıl açıklayacak? Merak ediyoruz. Halkımızın makam arabası, özel şoförü, bedava mazotu yok! Halkımız toplu taşımaya para veriyor unutuyorsunuz. Gereksizce yapılan bu zamlar bir an önce geri çekilsin!” ifadelerini kullandı.

ULAŞIMA BÜYÜK ZAM

Büyükşehir Belediyesi, Metro’da ulaşım ücretini 2 liradan 2 lira 25 kuruşa, indirimli tarife ise 1 lira 35 kuruştan 1 lira 50 kuruşa yükseltmişti. Otobüslerde ise 5 numaralı hatlar 30 kuruş zamlanarak 2 lira 50 kuruş olmuştu. İndirimli tarife ise 1 lira 45 kuruştan 1 lira 65 kuruşa çıkmıştı. Daha önce de 22 lira olan tam Mudanya-Kabataş deniz otobüsü tam bilet fiyatı yeni düzenlemeyle 25 lira olmuştu.