Güneydoğu Sanayici ve İşadamları Federasyonu Yönetim Kurulu  Başkanı (GÜNSİFED) Mesut İşsever, 1 Kasım Genel Seçim sonuçlarını, "ekonomik ve sosyal reformların hız kazanması, sorunların bir an önce çözümü, barış ortamının yeniden tesis edilmesi, yatırımların güven içinde tekrar başlaması, demokratikleşme sürecinin devam etmesi için halkın verdiği yeni bir fırsat" olarak değerlendirdi.

 İşsever, yaptığı yazılı açıklamada, 1 Kasım Genel Seçim sonuçlarının ülkeye hayırlı olmasını dileyerek, seçimlerin demokrasinin bayramları olduğunu belirtti.

Seçim sonuçlarının Türkiye'ye huzur, başarı ve refah getirmesi dileklerini ileten İşsever, "26'ıncı Dönem Milletvekili Seçimleri'nin tüm yurtta güvenli bir şekilde gerçekleştirilmesi ve seçimlere katılım oranının oldukça yüksek olması büyük memnuniyet verici bir durum. Türkiye'de istikrarın sürmesi ve Türkiye'nin büyümesi gerek" değerlendirmesinde bulundu.

Yeni parlamentonun Türkiye'deki özgürlük alanlarını genişletme, demokratik standartları yükseltme, hukuk devletini güçlendirme ve refah seviyesini artırma yolunda uyum içinde çalışmasını arzu ettiklerini vurgulayan İşsever, şunları kaydetti:

"Hükümet ile iş dünyası el ele verip kaybedilen 2015 yılını yeni bir heyecan ve yeni bir sinerjiyle 2016'da telafi etmelidir. Türkiye için çalışan, üreten ve Türkiye'yi düşünen herkese sorumluluk düşmektedir. Yeni kurulacak hükümetin, dünü dünde bırakıp yeni bir heyecan yeni bir sinerjiyle ekonomi, barış süreci, Avrupa Birliği süreci ve dış politika gibi 4 önemli konuda hızlı hareket etmesi ve gereken reformları hayata geçirmesini diliyoruz. 1 Kasım sonuçları, ekonomik ve sosyal reformların hız kazanması, sorunların bir an önce çözümü, barış ortamının yeniden tesis edilmesi, yatırımların güven içinde tekrar başlaması, demokratikleşme sürecinin devam etmesi için, halkın verdiği yeni bir fırsattır."

İşsever, 1 Kasım Milletvekili Genel Seçimleri sonucunda oy oranını önemli ölçüde artırarak iktidarını sürdüren AK Parti'yi ve TBMM'de temsil edilecek CHP, MHP ve HDP'yi kutladı.