AK Parti Grup başkanvekili Naci Bostancı, “Millet sadece demokratik haklarına sahip çıkmakla kalmamış, bu darbe girişimi karşısında aynı zamanda kendi malına da sahip çıkmasını bilmiş” dedi.
Milletvekilleri Genel Kurul’da görüşlerini paylaştılar.
Cumhuriyet Halk Partisi Aydın milletvekili Bülent Tezcan, demokrasiden şaşmayacaklarını belirterek, “Hiç kimse demokrasiye şiddet ve güçle dışarıdan ayar verme yetkisine sahip olamayacak. Milletin dışında demokrasiye kimse ayar vermesine müsaade etmeyeceğiz. Dün akşam ne büyük mutluluktur ki, büyük bir felaket girişiminin arkasından iktidarı, muhalefeti ile, şu Parlamento’da saman zaman birbirinin boğazına yapışan milletvekilleri, demokrasiyi savunma konusunda tepelerinde bomba patlatılırken elele tutuştular, demokrasiyi böyle yaşatacağız” ifadelerini kullandı.
Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkanvekili Erkan Akçay, geçmiş olsun temennisinde bulunarak, “Milletimize, Türkiyemize, Türkiye Cumhuriyetine, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne, Türkiye Cumhuriyeti tüm kurumlarına; Türk Silahlı Kuvvetleri, Emniyet teşkilatımıza geçmiş olsun ve temenni ederiz ki en kısa süre içinde bu elim vahim korkunç darbe teşebbüsü içinde bulunanlar yüce Türk yargısı önünde hak ettikleri cezayla hukukun gerektirdiği şekilde çarptırırlar ve yine temenni ederim ki bu tür darbe teşebbüsleri ile karşılaşmayız” şeklinde konuştu.
Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul milletvekili Sezgin Tanrıkulu, kendilerinin milletin verdiği güçle Meclis’te olduklarını söyleyerek, “Hiç kimsenin endişesi olmasın. Bu Parlamento Türkiye’de demokrasiyi inşa edebilecek, özgürlüğü, adaleti güçlendirecektir, bu girişim aynı zamanda bizler içinde bir ders olmalıdır. Bu kürsüde ve parlamento çatısı altında Türkiye’de demokrasiyi tüm yurttaşlarımız için yeniden inşa etmek için fırsat olmalıdır”diye konuştu.
AK Parti İstanbul milletvekili Mehdi Eker milletin demokrasi nöbeti tuttuğunda milletvekillerinin Parlemento’da nöbet tutuğunu belirterek, “Milletimizin gücü, milletimizin demokrasiye olan bağlılığı, milletimizin Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne verdiği destek ve güvenle Allah’a şükür ki kökü dışarıda bir avuç çapulcunun meşru saldırıları püskürtülmüştür, Türkiye’de demokrasiye, hukuka seçilmiş meşru hükümete, devlet organlarına karşı girişilen bu uğrusuz hain saldırı milletimizin direnişiyle püskürtülmüştür” ifadelerini kullandı.
AK Parti Grup başkanvekili Naci bostancı, Cumhurbaşkanı, siyasi partilere, demokratik kurumlara teşekkür ederek, “Millet sadece demokratik haklarına sahip çıkmakla kalmamış, bu darbe girişimi karşısında aynı zamanda kendi malına da sahip çıkmasını bilmiş. Darbe girişimine kalkanların milleti karşı kullanmaya çalıştığı silahlar milletin malını, millet namlular kendisine yöneldiğinde maksadı dışında kullanılmaya kalktığında, nasıl el koyacağını yirne millet iradesinde kullanılacağını göstermiştir” dedi.