Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Bu milletin yerli değerleriyle hiçbir zaman bağışık olmamış, talimatı milletinden değil de başka yerden alanlar tasfiye edilecek. Her kurum milli eğitimi, emniyeti, silahlı kuvvetleri, yargı her birisi kendi içerisinde aklını, fikrini, vicdanını başka yerlere teslim etmiş, insan olmaktan çıkmış yapıları dışarı koyacak" dedi.
15 Temmuz’da Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından gerçekleştirmek istenen darbe girişimine tepki koyan vatandaşlara teşekkür etmek için dün Sivas’a gelen Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, bugün ilk olarak Doğanşar ilçesinde vatandaşlarla bir araya geldi. Vatandaşlara teşekkür etmek için ziyaretler yaptığını belirten Yılmaz, "Gerçekten Allah sizlerden razı olsun. Eğer siz bu dirayeti göstermeseydiniz, feraseti, basireti göstermeseydiniz Türkiye uçurumun dibindeydi. Ve ne zaman çıkacağı belli değildi. Kim yaptı bunu? Bu milleti tanımayanlar, bu milleti bilmeyenler yaptı. Diyorlar ki ’Darbe olsun bu milletten kimse dışarı çıkmaz. Tepki göstermez. Hatta camilerin imamı cuma namazına dahi gelmez’ diyor. Kim söylüyor? Onların akıl tanelerinden birisi. Neden söylüyor? Bu milleti tanımıyor, bırakın cuma namazını çoluğu, çocuğu, kendisi, yaşlısı hepsi beraber bu Türkiye’ye, vatanına sahip çıktı. Hakkına, hukukuna, özgürlüklerine, milli iradesine sahip çıktı" dedi.
Bakan Yılmaz, Doğanşar ilçesindeki ziyaretinin ardından Zara’ya geçti. Burada Zara Belediye Başkanı Sayit Ahmet Pala ve vatandaşlar tarafından karşılanan Yılmaz, yaptığı konuşmada, "Bu milletin yerli değerleriyle hiçbir zaman bağışık olmamış, talimatı milletinden değil de başka yerden alanlar tasfiye edilecek. Her kurum milli eğitimi, emniyeti, silahlı kuvvetleri, yargı her birisi kendi içerisinde aklını, fikrini, vicdanını başka yerlere teslim etmiş, insan olmaktan çıkmış yapıları dışarı koyacak. Dolayısıyla bünyedeki zararlı unsurlar ayıklandığında bünye daha sağlam hale gelecektir. Dolayısıyla Türkiye 15 Temmuz öncesinden daha güçlü olacaktır. Bir başka güçlü yanımız daha var. O da bu milletin CHP’lisi, MHP’lisi, AK Partili’si, HDP’lisi dahil olmak üzere zor dönemlerde milli irade söz konusu olduğunda, ülke söz konusu olduğunda, vatan söz konusu olduğunda, bayrak söz konusu olduğununda bir araya geldiğinde eğer söz konusu vatansa, bayraksa geri kalan teferruattır denildiğini yaşayarak gösterdi. Bu aziz millet, 78 milyon hiçbir parti, mezhep, etnik yapı ayrımı yapmaksızın demokrasisini, milli iradesini korumak için sokağa çıktı. Bundan daha güzel bu yedi düvele gücünü göstererek hiçbir şey olmazdı. 15 Temmuz’da siz galip geldiniz, tankı, topu, uçağı, helikopteri püskürttünüz. Bu millet zor dönemlerde Çanakkale’de gösterdiği gibi, Sakarya’da gösterdiği gibi 15 Temmuz’da bilin ki onun kadar şanlı bir milletin direnişiydi" diye konuştu.
Yılmaz’a ziyaretlerinde Sivas Valisi Davut Gül, AK Parti Sivas milletvekilleri Hilmi Bilgin, Mehmet Habip Soluk ve Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın eşlik etti.