Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya Milletvekili Dr. Niyazi Nefi Kara, dün 'siyasi iradeye saygı' diyerek yeri gögü inletenlerin bugün hükümet kurma çalışmalarını geciktirerek 'milli iradeye saygısızlık' yaptığını söyledi. Milletvekili Kara, Antalya'nın Manavgat ilçesi parti binasında İlçe Başkanı Ahmet Öztürk ile birlikte düzenlediği basın toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 7 Haziran seçimleri sonrası çıkan Meclis tablosu sonucuna göre hükümet kurma görevini bir ay sonra vermesini eleştirdi.

AK Parti iktidarının halen kendisini 7 Haziran seçimleri hiç olmamış gibi tek başına iktidar zannettiğini belirten Kara, Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arıç'ın da bunu 'seçim sonrası değişen bir durum yok' diyerek pervasızca atama yapmaya devam ettiklerini söyledi. Milli iradenin, 7 Haziran seçimlerinde AK Parti iktidarının 13 yıllık iktidar saltanatına sandıkta dur dediğini ve tek başına iktidar olma yetkisi vermediğini hatırlatan Kara, şöyle konuştu: "İktidar hiç bir şey olmamış gibi davranarak bir yandan evrak yakıyor, bir yandan devletin bütün imkanlarını sonuna kadar kullanarak milli iradeye saygısızlık yapıyorlar. Dün milli iradeye saygı diye yeri göğü inletenler bugün 7 Haziran'da ortaya çıkan milletin iradesine saygı göstermiyorlar. Habire atama yapıyorlar, kendi adamlarını yerleştirme derdindeler. Bugün 12 bakan milletvekili değildir; ama adamlar atama yapıyor. Hem de hiç utanmadan milletin gözünün içine baka baka bunu yapıyorlar. Milli iradeyi hiçe sayarak her şeyi rant gören, benim adamımı ben en üst düzeye taşırım anlayışı sürdüğü sürece bu zinhiyete karşı mücadelemiz devam edecektir. Ülkemizi soydurmayacağız, soyanlara karşı mücadele edeceğiz. Ülkemizin bugün en önemli, sorunu hükümet sorunudur. Hukuk sorunudur." diye konuştu.

SULH CEZA HAKİMLİKLERİ DERHAL KALDIRILMALI

AK Parti iktidarının 13 yıl içinde hukuku yerle bir ettiğini belirten Kara, dün 'üstünlerin hukukundan, hukukun üstünlüğüne geçeceğiz' diyenlerin bugün kendi hukuk sistemlerini inşa ederek hukuku ayaklar altına aldıklarını söyledi. İktidarın, antidemokratik yasaları Meclis çoğunluğuyla geçirerek kuvvetler ayrılığı ilkesini yok ederek yasama ve yargıyı yürütmeye bağladıklarının altını çizen Kara, "Bu iktidar hayata geçirdiği antidemokratik yasalarla ülkeyi hukuku ayaklar altına aldı. Bugün hayata geçirdikleri kapalı devre çalışan sulh ceza hakimliklerini kendilerine muhalif olan herkese karşı kullanılıyorlar. Sulh ceza hakimlikleri iktidarın sopası haline geldi. Tabi yargıç ilkesine aykırı olan sulh ceza hakimlikleri derhal iptal edilmeli, kaldırılmalı." açıklamasında bulundu.