Milli İttifak İzmir 2. bölge 1. sıra milletvekili adayı Bayram Sakartepe, “Tabanda, aynı bir annenin iki evladı gibi olan Saadet Partimiz ve Büyük Birlik Partimiz biraraya geldi. Kol kola, gönül gönüle verip el ele tutuştuk. İnşallah Parlamento'ya yürüyoruz.” dedi. Sivil toplum kuruluşları ile temaslarını sürdüren ve SP çatısı altında seçime giren Milli İttifak adayları, Kamu-Sen İzmir İl Temsilcisi Ahmet Doğruyol’u makamında ziyaret etti. Ziyaret programına 1. bölge adaylarından Ahmet Gürhan, Emin Göktaş, Serkan Uyar, Zemzem Yıldız ve Cavit Babur, 2. bölge adaylarından Sakartepe, Yaşar Biçinci ve Cenk Kılıç katıldı.

Sendika yetkililerine SP’nin çalışma hayatı ve sosyal güvenlik politikaları hakkında bilgi veren Bayram Sakartepe, memur sendikalarına da grev ve lokavt haklarının verilmesi gerektiğini söyledi. Kamu çalışanlarının Uluslararası Çalışma Örgütü’nün standartlarına çıkarılmasının önemini vurgulayan Sakartepe, “Artık Türkiye’nin 21. yüzyılda toplu görüşme, toplu sözleşme, toplu pazarlıktan toplu iş sözleşmesi aşamasına gelmesi lazım ama biz Millî Görüş olarak her zaman geldiğimizde memur sendikalarının taleplerine bile gerek kalmadan, özellikle eşel mobil sistemini uygulayarak enflasyon oranında her ay güncellenecek memur maaşlarını, kamuda çalışan işçi ve memur maaşlarının düzenlenmesini öngörüyoruz. İnşallah bu anlamda da çalışanlarımızın emeğini zayi etmeyeceğiz.” şeklinde konuştu. Herkes 7 Haziran'ı düşünürken kendilerinin 8 Haziran'ı düşündüğünü dile getiren Sakartepe, şöyle devam etti: “Niçin 8 Haziran'ı düşünüyoruz? 8 Haziran'da geldiğimizde daralan yüreklere, daralan gönüllere su serpeceğiz. Nasıl serpeceğiz? Ülkemizde siyaset tıkanmıştır, ekonomide tıkanmıştır, dış politikada tıkanmıştır. Önce bunları açacağız. Adil ekonomik düzeni uygulayacağız.”

SP adayı Gürhan ise kendisinin de bir Kamu-Sen üyesi olduğunu hatırlatarak, sendikaların üzerindeki baskıların kaldırılmasını, siyasete alet edilmemelerini ve sadece üyelerinin haklarını, onlar için yapabilecekleri projeleri değerlendirmelerini istedi. Kamu-Sen İl Temsilcisi Doğruyol da SP ve BBP’nin kurduğu milli birlikteliğin çok isabetli olduğunu belirterek, “Her iki partinin de rahmetli liderleri Erbakan Hoca ve Muhsin Yazıcıoğlu reisimiz. Allah rahmet eylesin gani gani, her ikisine de. Bu ülkeye gerçekten düzgün siyaset olarak örnek olabilecek siyasi çizgide gittiler.” dedi.