Bitlis’in Tatvan ilçesinde terör örgütü PKK tarafından dün gece saatlerinde zırhlı polis aracına yönelik yapılan roketatarlı saldırı girişiminin boyutu gün ışığıyla ortaya çıktı. Roketatarlı saldırıda can kaybı ve yaralanma olmazken, çevredeki evlerin ve arabaların camlarının patladığı görüldü.

Dün gece saatlerinde, Tatvan İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne ait zırhlı polis araçları devriye görevi yaparken, terör örgütü mensupları tarafından roketatarlı saldırı düzenlenmişti. Bahçelievler ile Kale Mahallesi arasındaki köprüden geçmekte olan zırhlı polis aracına düzenlenen saldırıda roketatar mermisi alttan tren rayı geçen köprüye çarpmış ve saldırının ardından olay yerinde yoğun güvenlik önlemi alınarak bir süreliğine yol trafiğe kapatılmıştı.

Gündüz polisler, roket mermisinin isabet ettiği köprüde ve köprünün altından geçen tren raylarında, incelemelerini devam ettirirken, vatandaşlar da patlamadan dolayı zarar gören ev ve arabalarının camlarını onarmaya çalıştı. Görgü tanıkları, gece yarısı meydana gelen şiddetli patlamanın ilçe genelinde duyulduğunu ve patlamayla birlikte evlerin sallandığını, bazı ev ve arabaların da camlarının patladığını söyledi.

Öte yandan saldırıyı gerçekleştirerek kayıplara karışan PKK’lıların yakalanması için çalışmalar devam ediyor.