Milli İttifak'ın Balıkesir milletvekili adayları, seçim çalışmaları kapsamında Gönen’de vatandaşlarla biraraya geldi. Genel seçime dikkat çeken adaylar, koskoca bir milletin alınterinin bir avuç rantiyeciye aktığını belirterek, “Koskoca Türkiye, 400-500 aile için ter döküyor, can veriyor.” dedi.

SP adayları, Gönen’de kanaat önderleri, sivil toplum kuruluşları, esnaflar ve diğer vatandaşlarla buluştu. Adaylar, AK Parti’nin 13 yıldır ülkeyi yönettiğini belirterek, “Ülkemizin bugün içinde bulunduğu durum, 13 yıl öncesine göre daha iyi bir noktaya geldi mi? Hayır. Manevi tahribat had safhada. Aile yapımız çöküyor. Çarşı pazarda fiyatlar el yakıyor. Patates bile 5 liraya satılıyor. Ekonomik gidişat insanımızı bunalıma, intihara sürüklüyor. Dış politikamız çöktü. Bütün komşularımızla sorunlu hale geldik. İslâm ülkelerinin emperyalistler tarafından işgal edilip bölünmesine, sömürülmesine yardım eden bir ülke haline geldik ve dünyada itibarımız sıfır oldu. Türkiye, gelir dağılımındaki adaletsizlikle, yüzde 10'ları aşan işsizlikle, rüşvet ve yolsuzlukla, ahlâki kokuşmuşlukla, ekonomik gidişatıyla büyük bir felaketin içine sürüklemiştir.” dedi.

Son yıllarda kazananın hep rantiye olduğunu söyleyen adaylar, “İşte bu seçim çalışmalarımız esnasında sizlerle kucaklaşırken bunu bir kere daha görüyoruz. Esnaf perişan, çiftçi perişan, emekli perişan, memur perişan. Koskoca bir milletin alınteri, bir avuç rantiyeciye akıyor. Koskoca Türkiye 400-500 aile için ter döküyor, can veriyor. Sadece birkaç rakama bakmak bile milletimizin durumunu anlamak için yeterli. 13 yıl önce mahkemelerimizde 9 milyon icra dosyası vardı, bugün 22 milyon icra dosyası var. 13 yıl önce vatandaşın bankalara olan borcu 6.5 milyardı, bugün 350 milyar. 13 yıl önce ülkenin toplam borcu 230 milyar dolardı, bu gün 650 milyar dolar. 13 yıl önce kişi başına düşen borç 3210 dolardı, bugün kişi başına düşen borç 10500 dolar. 13 yıl önce son 20 yılın işsizlik ortalaması yüzde 5,6 idi, bugün yüzde 11.5’tir. Gerçek işsizlikse yüzde 20’nin üzerinde. Sayısal olarak 6 milyon kadar insanımız işsiz. İşsizler ordusunun 900 bini, üniversite mezunu gencimizdir. Üniversitelerimiz adeta işsizler ordusuna eleman yetiştiriyor. Bu gidişata razı olacak mıyız? Elbette olmamalıyız. Şimdi bir seçime daha giderken bütün bunları görmeye ve emaneti ehline vermeye mecburuz. Meydanlarda birbirine hakaret etmekten başka marifetleri olmayan siyasilerin vaatleri sizleri yanıltmasın. Güçlü olanın değil, haklı olanın hakkını aldığı bir Türkiye düşlüyorsan, işbirlikçi değil, millî bir iktidar istiyorsan, ‘Faiz belasına bulaştım kurtulamıyorum, bu faiz beni bitirdi, yok mu bunun bir çaresi?’ diye feryat ediyorsan, işte kardeşim o zaman SP’yi destekleyeceksin. SP ile BBP’nin seçim işbirliğiyle barajlar yıkıldı. Yeniden büyük Türkiye ve yeni bir dünya, sizlerin vereceği bir oyla kurulacaktır. Çaresiz değilsiniz, çare sizsiniz.” şeklinde konuştu.