SP ile BBP'nin yapmış olduğu Milli İttifak, Aydın adaylarını tanıttı. Aday tanıtım toplantısında konuşan SP İl Başkanı Ali Söğüt, hükümeti eleştirdi. Hükümetin ülkeyi 13 yıl sonunda uçurumun kenarına getirdiğini iddia eden Söğüt, “Milli birlik için ittifak yaptık. Bu seçimde barajları aşarak, bu hükümetin yapmış olduğu zulüm ve uygulamalarına dur diyeceğiz.” dedi.

AK Parti’nin istikrar diyerek kamu ve özel sektörün borçlarını arttırdığını iddia eden İl Başkanı Söğüt, “AKP iktidarı, KOBİ’leri bankalara mahkum etmiştir. Esnaf can çekişmektedir. Gıda fiyatları, mutfakta yangına sebep olmuştur. Vatandaşın temel gıdalarından patates bile bugün lüks tüketim ürünü haline gelmiştir. Vergi mükelleflerinden ilk 10'da sekiz banka bulunmaktadır. Dünyanın hiçbir yerinde, vergi rekortmeni banka yoktur. Ülkede istikrar denilmesine rağmen vatandaşın borcu her geçen gün artmaktadır. Toplum, bankalara borçlu durumdadır. Dolar artık ayar tutmaz hale gelmiştir.” dedi. AK Parti iktidarının, "Çoğunluk bende, istediğimi yaparım" mantığıyla hareket ettiğini de ileri süren Ali Söğüt, “Hükümet rüşvet, yolsuzluk, yalan, iftira, baskı, kıyım, zulüm, torpille adam kayırma, yandaş olmayanı dışlama, israf ve saltanat, yandaş ve candaş medyanın oluşturduğu devlet imkanlarının tek taraflı kullanıldığı, 'çoğunluğa sahibiz istediğimizi yaparız' mantığıyla hareket eden bir iktidarın 13 yılın sonunda ülkeyi getirdiği nokta uçurumdur. Çözüm denilerek bugün maalesef çözülme tetiklenmektedir. Dış politika, dışlanma politikasına dönüşmüştür. Komşu ülkelerimizin tamamıyla aramız açıktır. İleri demokrasi denmiştir ama geri vitese takılarak geri demokrasiye gidilmektedir. Hukuksuzluk ve antidemokratik uygulamalar alabildiğine artmıştır.” şeklinde konuştu.

Toplantıda Milli İttifak adayları Mehmet Yeter, Şerafettin Akyüz, Ali İhsan Yılmaz, Mustafa Güğüm, Akman Güler, Süleyman Ateş ve Rıza Ekşi tanıtıldı.