Saadet Partisi ve Büyük Birlik Partisi'nden (BBP) oluşan Milli İttifak, 7 Haziran'da yapılacak olan genel seçimler öncesinde Balıkesir adaylarını tanıttı. Tanıtım töreninde konuşan Büyük Birlik Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkan Yardımcısı Ekrem Alfatlı, AK Parti hükümetinin 12 yıllık iktidarı boyunca ülkeyi büyük bir kaosa soktuğunu söyledi.

Milli İttifak'ın Balıkesir adaylarını tanıtımı için Karesi AVM'de aday tanıtım şöleni gerçekleştirildi. Törende, Saadet Partisi ile BBP'nin temsilcileri hazır bulundu. Saadet Partisi İl Başkanı Ömer Taşkın ile Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Ahmet Cemil Aydoğan'ın birlikte yaptıkları açılıştan sonra kürsüye çıkan Büyük Birlik Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkan Yardımcısı Ekrem Alfatlı, ülkenin maddi ve manevi açıdan yeniden ayağa kalkabilmesi için yozlaştırılmış, erozyona uğramış ahlak ve maneviyatın yeniden inşası için Milli İttifak kurduklarını belirtti.

Alfatlı, "Milli İttifak kurmamız, toprağın suyla buluşması kadar doğal bir durumdur. Doğal birliktelikten güç ortaya çıktı. Ülkemizde 77 milyon insan yaşıyor. 77 milyon insanın madden ve manen mutluluğunu gerçekleştirmek için Milli İttifakı kurduk. Bu ittifak sadece Saadet Partisi ve Büyük Birlik Partililerin arzusu değil, büyük Müslüman Türk milletinin ve Müslüman coğrafyasındaki mazlum insanların arzusuydu. İki partimiz bu arzuyu yerine getirdi. Bu ittifakı gerçekleştirerek milletimizi kamplaştırmaya, ayrıştırmaya ve oradan da çatıştırmaya çalışanlara inat biz 'birlik' dedik, 'Milli İttifak' dedik öylede demeye devam edeceğiz." dedi.

Milleti ayırmaya, bölmeye, çatıştırmaya hiç kimsenin gücünün yetmeyeceğini ifade eden Ekrem Alfatlı, "Biz bunun önünde durduk ve bundan sonra da duracağız. Bugün milletimizin en büyük problemlerinin başında bu geliyor. Ülkemiz üzerinde gizli açık emelleri bulunan karanlık eller, geçmişte olduğu gibi, bu seçimlere gidilirken de çirkin oyunlarını gerçekleştirmeye başladılar. Bir gün boyunca ülkenin tamamında elektriklerin kesilmesi, savcının katledilmesi ve Ağrı olayları bunlardan sadece bir kaçıdır. Ülkemiz üzerindeki bu operasyonlara ne yazık ki, hükümet edenler de, hükümeti denetlememe mevkiinde bulunanlar da seyircidirler." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin üretmeyen ve istihdam yapmayan tembel bir ülke haline getirildiğine dikkat çeken Ekrem Alfatlı, şöyle devam etti: "İssizlik almış başını gidiyor, kurumların iş alımlarında kuyruklar oluşuyor. Esnaf siftah yapamaz, çekini ödeyemez durumda, bir yandan tarım ürünleri girdilerinin yüksekliği, diğer yandan mahsulünün hak ettiği bedeli alamadığından çiftçimiz tarlasını ekemiyor. Arazilerimizin kimisi ipotek karşılığı Bankalara devredilirken, kimileri kimliği meçhul kişilere satılıyor. Özelleştirme adı altında ne var ne yoksa hepsi peşkeş çekildi. Bütün bunlara dur demek için kurulan ve pırıl pırıl kadrolarıyla Milletimizin huzuruna çıkan Milli İttifak'ın milletimiz tarafından hüsnü kabul ve heyecanla karşılandığını görüyor ve bundan büyük bir mutluluk duyuyoruz.

İnanıyoruz ki 7 Haziran'da bu ittifak sayesinde milletimiz, merhum Erbakan Hocamızı yolda, merhum liderimiz Muhsin Yazacıoğlu'nu dağda bırakanlardan hesap soracak ve 13 yıldır tek başına iktidarda olan, buna karşın her şeyi 13 yıl öncekinden daha geri bir çizgiye sürükleyen AKP'yi sandığa gömerek, Milli İttfiak'ı iktidara taşıyacaktır. Milli İttifak herkesi şaşırtılacak bir sonuç alacaktır."

Konuşmanın ardından; Balıkesir adayları Kadir Talyurt, Zeki Uçar, Ahmet Pınar, Hamza Başarır, İsmail Gügen, Hatice Eren, B. Murat Şavkın ve Mehmet Öna sahneye çıkarak hep birlikte katılımcıları selamladı.