Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Milli İttifak'ın Kocaeli milletvekili adayı Hasan Bitmez, AK Parti'nin kamuoyunun vicdanından kaçtığını söyledi.

Hasan Bitmez, partisinin Gebze ilçe teşkilatında yaptığı konuşmada AK Parti iktidarına kadar siyasi partilerin televizyon ekranında, halkın önünde tartışma programlarına çıkarak tartıştıklarını, bunun sonucunda seçmenin kendi kararını verdiğini hatırlattı. Bitmez, "AKP bundan korkuyor. Şimdi bırakın parti yöneticileri, teşkilat üyelerinde bile tartışma programlarına çıkacak yürek yok. Çünkü gerçeklerin ortaya çıkacağından korkuyorlar." diye konuştu.

"Büyük Birlik Partisi ile sesimiz daha gür çıksın diye ittifak oluşturduk. Kurulan Milli İttifak, ilk günden kartopu yumağı gibi büyüyor. Bu ittifak milletimize heyecan ve umut oldu. İnşallah önümüzdeki seçimde iktidar olacağız" diye temennide bulunan Bitmez, MHP'nin iktidarı istemediği için bu ittifaka dahil olmadığını ileri sürdü.

AK Parti hükümetinin 13 yıldır ülkeyi iyi yönetmediğini ve işsizliğin her gün arttığını ifade eden Bitmez, "Hükümet, ülkenin kalkınması ve işsizliğin azaltılmasına yönelik bir şeyler yapmıyor. Kalkınmaya dayalı öncelik yok. Ülkemiz dış politikada itibarsızlaştırıldı, yalnızlaştırıldı. Peşinde koştukları AB, yüzüstü bıraktı. Saadet Partisi, Milli İttifak ile sorumluluğu almış durumda. Ülkede yeni bir başlangıç istiyorsak milletimizden destek istiyoruz. Meclis'te güçlü bir kadro kuracağımıza inanıyoruz. Biz herkesin oyuna talibiz, sadece AK Parti'nin değil. İttifak olarak baraj sorunumuz yok, her yerde halkın teveccühüyle karşılaşıyoruz." dedi.

Özellikle seçmenin oyuna sahip çıkmak için özel bir çalışma yürüttüklerinin altını çizen Bitmez, "Türkiye geneilinde yaklaşık olarak 170 bin sandık var. Şu ana kadar 130 bin sandıkta bizim adımıza kimin görev alacağını kesin olarak belirledik. Geriye kalanlarla ilgili de alternatif çalışmalarımız sürüyor. Sandıkların yanı sıra bu seçimde birleştirme tutanaklarına da ayrıca yoğunlaşacağız. Çünkü en büyük oy kaybını bu birleştirme tutanaklarında yaşıyoruz." bilgisini verdi.

Milli İttifak olarak Türkiye genelinde olduğu gibi Kocaeli'nde de seçim çalışmalarına hız verdiklerini belirten Bitmez, önümüzdeki günlerde miting, dış hava reklam, yazılı ve görsel basında tanıtımına ilaveten sosyal medya mecralarına yönelik çalışmalar yapacaklarını sözlerine ekledi.