BBP ile SP'nin oluşturduğu Milli İttifak, önceki gün İzmir'in Bayraklı ilçesinde yürüyüş düzenledi. Mehter takımı eşliğindeki yürüyşte 1. ve 2. bölge adayları, Bayraklı Alperen Ocağı'nı da açtı. Açılış katılan BBP Genel Başkan Yardımcısı ve 1. bölge adayı Ahmet Gürhan, Alperen Ocakları'nın her geçen büyüyen bir görüntü içinde teşkilatlanmalarını sürdürmelerinin, Ege Bölge Başkanı Erdem Öksüz'ün gayret ve çalışmalarından dolayı olduğunu söyledi.

Genel Başkan Yardımcısı Gürhan, ''Alperen Ocakları, geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin olduğu bir değerdir. Gençlerimizin bir elinde Kur'ân, diğerinde teknoloji var. Hem yürekliler hem de ülkenin geleceği için her türlü eğitimden geçiyorlar. Biz onların çalışmalarını her zaman takdirle karşılıyoruz. Ülkemiz için böylesine değerli bir kaynaktan insan yetişmesi ve her geçen gün ocakların artmasını canıgönülden destekliyoruz.'' şeklinde konuştu. Ege Bölge Başkanı Öksüz ise, ''Zalime alp, mazluma eren peygamber ülküsünün ülkücüsüdür. Alperen düsturu ile çıktığımız bu yolda Alperen Ocakları Ege Bölgesi ve yönetimi olarak partimizin ittifak yaptığı SP'ye tam destek veriyoruz.'' dedi.

Milli İttifak 1. ve 2. bölge adaylarının katıldığı yürüyüş, Bayraklı Sevgi Yolu'ndan başlayıp Çay Mahallesi'ne kadar sürdü. Adaylar dan asonra SP Bayraklı İlçe Başkanlığı'nda balkon konuşması yaptı. Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu'nun, ''Milletin yoluna adamışım kendimi. Bir doğrunun imanı, bin eğriyi düzeltir. Zulüm azrail olsa ben yine Hakk'ı tutacağım.'' sözlerine hatırlatan Ahmet Gürhan, ''Bu inanmış kadrolar, iki siyasi partinin tertemiz ellerini birleştirdi ve bu tertemiz ellerimizi sizlerle birlikte sandığa götüreceğiz. Ülkeyi biz yöneteceğiz.'' diye konuştu. Adaylardan Vedat Kolukısa ise, ''Bu sevgi yürüyüşünü oluşturan tüm hemşehrilerime teşekkür ederim. Yürüyoruz, Bayraklı yürüyor, İzmir yürüyor, Türkiye yürüyor. 7 Haziran'da evine ekmek götürmekte zorluk çeken babanın feryadı için yürüyoruz. Borç altında zorluk çeken aile reisi için yürüyoruz. Dağılan ailelerin biraraya gelme noktasında çözüm bulmak için yürüyoruz. Kökünden koparılmış. manevi değerlerinden uzaklaştırılmış gençlerimizin geleceği için yürüyoruz. İktidar için yürüyoruz.'' dedi. 2. bölge 1. sıra adayı Bayram Sakartepe de, ''Sadece Ankara'ya yürümüyorsunuz. Şam için, Bağdat İçin, Aliya İzzetbegoviç'in destanlar yazdırdığı Saraybosna için yürüyorsunuz.'' diye konuştu.