Saadet Partisi (SP) ve Büyük Birlik Partisi (BBP) tarafından kurulan Milli İttifak liderleri, Mısır’ın askeri müdahaleyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’ye verilen idam kararını tepki gösterdi. Kahramanmaraş’taki miting meydanından idam kararını lanetleyen liderler, Riba işareti yaparak güçlü Türkiye vurgusunda bulunan iktidar sahiplerine uluslararası güçlerin harekete geçirilmesi çağrısında bulundu.

SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak, “Şuan ben iktidar sahiplerine sesleniyorum; dün Rabia işareti yapanlar şuan orada kardeşlerimiz idam ediliyor. 7 bin kardeşimiz şehit edildi, idamı duracaksınız.” dedi.

Diktatörlerin dünyanın her yerinde aynı olduğunu kaydeden BBP eski Genel Başkanı Mustafa Destici ise “Bugün Mısır'da Mursi için bir idam kararı çıktı, ben bu kararı reddediyorum. Türkiye'nin yönetenlere de şunu söylüyorum; artık bu işin edebiyatını yapmaktan vazgeçin, adam gibi bir tavır koyun, uluslararası güçleri harekete geçirin.” ifadesini kullandı.

Saadet Partisi ve Büyük Birlik Partisi tarafından kurulan Milli İttifak’ın Kahramanmaraş’ta Müftülük Meydanı'nda düzenlediği mitinginde konuşan BBP eski Genel Başkanı Mustafa Destici, Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye verilen idam kararı üzerinden AK Part'ye yüklendi.

DESTİCİ: DARBECİLER DÜNYANIN HER YERİNDE AYNI

İktidarı Mursi edebiyatı yapmakla suçlayan Destici, “Bakın darbecilerin, diktatörlerin zihniyeti değişmiyor. Bugün Mısır'da Mursi için bir idam kararı çıktı, ben bu kararı reddediyorum, lanetliyorum ve bütün darbecileri hem Türkiye'deki hem dünyadaki darbecileri reddediyorum. Türkiye'nin yönetenlere de şunu söylüyorum; artık bu işin edebiyatını yapmaktan vazgeçin, adam gibi bir tavır koyun, uluslararası güçleri harekete geçirin. Hani diyordunuz ya 'güçlü Türkiye, büyüyen toplum, büyüyen ülke' Neredesiniz? Mursi idama mahkum edildi, neredesiniz? Sadece bizim gibi normal vatandaşlarımız gibi kınamak yeter mi? Türkiye'yi yönetenler kınamakla bu işten kurtulabilirler mi? Kurtulamazlar, artık istismara son, biz sizden artık söz değil eylem görmek istiyoruz. Darbelere karşıyız dediler, darbecilerin zihniyeti, diktatörlerin zihniyeti her yerde aynı. Mursi neyle suçlanıyor bugün? Mursi yurt dışına bilgi sızdırmakla yani casuslukla suçlanıyor. Adnan Menderes ve arkadaşları da bununla suçlanmışlardır ve bugün Türkiye'de bazı kardeşlerimiz de bununla suçlanıyor." diye konuştu.

Ülkeyi yönetenlerin demokraside sınır tanımadığını savunan Destici, hakimlerin verdikleri kararları nedeniyle tutuklandığını, polisleri ise görevlerini yerine getirdikleri için tutuklanarak meslekten ihraç edildiğini hatırlattı.

İktidarın Türkiye’de 10 yeni marka oluşturduğunu anlatan Mustafa Destici bu markaları şöyle sıraladı: “Bir de demişler ki 10 tane marka oluşturacağız dünya çapında. Biz de zannettik ki, 10 marka denilince; üreten, teknolojik, gerçekten dünya ekonomisine, Türkiye ekonomisine katma değer sağlayacak markalar sandık. Ama evet 10 tane marka ürettiler, peki neymiş bu markalar? Birincisi; kaçak saray. İkinci; marka bu sarayın dalkavukları, çeşit çeşit her gün televizyonda izleyebilirsiniz, kimi soytarılık yapıyor, kimi iftira atıyor. Üçüncüsü; meşru PKK. Daha önce terör örgütüydü şimdi meşru. Dördüncüsü; helal yolsuzluk, helal yolsuzluk nasıl yapılır bunun patentini aldılar. Beşincisi; Rıza Zarrap ve beslemeleri. Altıncısı; Bakara-makara. Yedincisi; ayetli pasta. Sekizincisi; belediye alanına Kabeli tavaf, dünyanın hiçbir yerinde yok, Mekke ve Medine’ye gitmenize gerek yok, İstanbul’a gidin, belediyenin bahçesinde Kabe’nin etrafında tavaf yapabilirsiniz. Dokuzuncusu; türbe kaçırma operasyonu, bir türbe nasıl kaçırılır gece yarısı, bunu markalaştırdılar. Onuncusu da fiyakalı, yüksek maliyetli TRT dizileri, milleti oyalamak için TRT dizileri.”

KAMALAK: ZULME RIZA GÖSTERMEK ONA DESTEK VERMEK ANLAMINA GELİR

Destici’nin ardından platforma çıkan Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak alanı dolduran partililere seslendi.

Geçmişte, Necmettin Erbakan liderliğindeki Milli Görüş hareketinin dünya ülkelerindeki mazlumlara destek olduğunu hatırlatan Kamalak, Rabi işareti yapan iktidar sahiplerinin idam kararına dur demesi gerektiğini kaydetti.

Kamalak, şöyle konuştu: “Çevremizde dün bizimle kardeş nice ülkeler ateş çemberi içerisindedir. Haberini almışsınızdır Mısır'da aziz milletinin tertemiz oylarıyla seçilmiş olan Mursi idama mahkum edildi. Bugün ben iktidar sahiplerine sesleniyorum; zulme rıza göstermek, ona destek vermek o zalimlere ortak olmak anlamına gelir. Şuan ben iktidar sahiplerine sesleniyorum; düğün Rabia işareti yapanlar şuan orada kardeşlerimiz idam ediliyor, 7 bin kardeşimiz şehit edildi, idamı duracaksınız.”

'AK PARTİ DİYE BİR TAKLİTÇİMİZ VARDI, ŞİMDİ BİR DE KOPYACIMIZ ÇIKTI CUMHURİYET HALK PARTİSİ'

Konuşmasında Cumhuriyet Halk Partisini de kopyacılıkla suçlayan Kamalak: “Net olarak söylüyorum AK Parti diye bir taklitçimiz vardı, şimdi bir de kopyacımız çıktı Cumhuriyet Halk Partisi. Bakın elimdeki belgeye, bakın ne var burada biliyor musunuz? Diyoruz ki 657 sayılı devlet memuru kanununa tabi devlet memurları ile işçilere ve emekçilere her yıl bayramda ikramiye ödenmesine ilişkin kanun teklifimiz ilişiktedir. Ne zaman demişiz onun, 27 Şubat 2001 yılında, 14 yıl önce, Cumhuriyet Halk Partisi ne zaman diyor 2015’te araziye çıktığı zaman.”