Milli İtitfak'ın İzmir 1. bölge milletvekili adayı SP'li Selçuk Kavuşan, iktidarlarında faizli kredilerin tamamında faizlerin silinip anapara ödemesi yapılacağını söyledi. Vatandaşların bankalara olan kredi kartı borçları ve tüketici kredisi, konut kredisi, araç kredisi gibi kredilerin faizlerinin devlet tarafından ödenmesini taahhüt ettiklerini belirten Kavuşan, borcun anaparasını da vatandaşların gücüne göre taksitle ödeme imkanı getireceklerini vaadetti.

Dar gelirli kesimin ihtiyaçlarını karşılamaları için kendilerine "Bereket Kart" adı altında bir kart verileceğini söyleyen Kavuşan, “Yine vatandaşlarımızın büyük bir kısmını, özellikle annelerimizi ilgilendiren bir hizmetimiz daha olacak. O nedir? ‘Şefkat Fonu’ adı altında, dar gelirli annelere her ay 300 lira ve o ailenin 18 yaş altındaki her çocuğu başına ilave 100 lira yardımda bulunulacak. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerimizden büyük şehirlere göç eden vatandaşlarımızın kendi memleketlerine dönebilmelerini sağlayacak, yaşamlarını doğduğu topraklarda devam ettirebilmeleri için devlet olarak her türlü yardımı, desteği, teşviki vereceğiz.” diye konuştu.

Sağlık hizmetlerinin tamamının ücretsiz olacağını ve masrafların devlet tarafından karşılanacağını söyleyen Selçuk Kavuşan, pek çok kalemde alınan katkı paylarının kaldırılacağını ve hangi isim altında olursa olsun hiçbir şekilde sağlık hizmetlerinden para alınmayacağını vaadetti. “Vatandaşlarımız, Anayasa'da çerçevesi ve sınırları belirlenmiş konularda, belli sayıda imza karşılığında TBMM'de görüşülmek üzere kanun teklifi verme hakkına sahip olacaklar. Kendilerini ilgilendiren konularda vatandaşlarımız karar mekanizmasına dahil olacaklar.” şeklinde konuşan Milli İttifak adayı Kavuşan, böylece halkın da yasama faaliyetlerine katılabileceğini dile getirdi.