Kocaeli’de bayramlaşma törenlerine katılan katılan Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, “FETÖ belasından kurtulan Türk Silahlı Kuvvetleri’nin nasıl büyük başarılar elde ettiğini hepimiz görüyoruz” dedi.
Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Kocaeli’nin İzmit ilçesinde AK Parti Kocaeli Teşkilatı ve 26. Geleneksel Kent Bayramlaşması törenlerine katıldı. Törenlere Bakan Işık’ın yanı sıra Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karasomanoğlu, ilçe belediye başkanları, parti yönetimi ve çok sayıda vatandaş katıldı. İlk olarak AK Parti Kocaeli Başkanlığı’nda konuşan Bakan Işık, Türk ordusunu dünyanın en güçlü ve en demokratik ordusu haline getireceklerini söyledi. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yeniden yapılandırılarak daha güçlü hale getirileceğini söyleyen Bakan Işık, “Türk Silahlı Kuvvetleri, Türkiye’nin varlığı için, bekası için olmazsa olmazdır. Demokrasinin işleyişi için de mutlaka demokratik kontrolün tam olarak sağlanması gereken kurumdur. Bunun birini diğerine feda edemeyiz. Hem ordumuzu bölgenin, hatta dünyanın en güçlü ordusu haline getireceğiz hem de bunu yaparken ordunun üzerindeki demokratik denetimi de ihmal etmeyeceğiz. Türkiye maalesef bugüne kadar bu konuda biraz ihmalkar davranmıştı. Şimdi kanun hükmünde kararnameler ile bunu sağlıyoruz. Artık ordunun üzerindeki demokratik denetim mekanizmaları çok daha işler hale geliyor. Yeni süreçte ordumuz içerisindeki asker ve sivillerimiz daha iç içe çalışacaklar. Ben inanıyorum ki bundan da Türkiye kazanacak” dedi.
“FETÖ kamu kurumlarından jilet gibi kazınacak”
Bir yandan da kararlılıkla terör örgütüyle mücadeleyi sürdüreceklerini ifade eden Bakan Işık, “FETÖ’nün devletin tüm kurumlarından adeta jiletle kazınır gibi kazınmadan bizim görevimiz bitmiş olmayacak. Bu konuda da hiçbir kurumun en ufak bir gevşeklik göstermesi kabul edilemez. Bu noktada her birimizin üzerine düşen çok ağır yükler var” diye konuştu.
“FETÖ’den kurtulan ordu başarıyla ilerliyor”
FETÖ ile mücadelenin devletin bekası, milli güvenlik mücadelesi olduğunu kaydeden Bakan Işık, “Bakın bu beladan kurtulan Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Cerablus’taki operasyonlarda çok büyük başarılar elde ettiğini hepimiz biliyoruz. Türkiye’nin milli güvenliğine açık ve yakın tehdit oluşturan DAEŞ’ten Türkiye’nin sınırlarının ne kadar hızla temizlendiğini hepimiz gördük. Türkiye kendisine meydan okunacak bir ülke değildir” şeklinde konuştu.
28 belediyeye kayyum atanmasının terör örgütünün finansman kaynaklarını kesmeye yönelik olduğunun altını çizen Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, bu mücadeleden rahatsız olanlara rağmen kararlılıkla çalışmaları sürdüreceklerini ifade etti.
Bakan Işık, daha sonra CHP, MHP’li parti milletvekilleri ve temsilcilerinin de katıldığı 26. Geleneksel Kent Bayramlaşması’na katılarak Kocaeli halkı ve protokolü ile bayramlaştı.