CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yazılı olarak cevaplanması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na soru önergesi verdi.

"İçişleri Eski Bakanı İdris Naim Şahin, 2009'da İstanbul Küçükçekmece'de lise öğrencisi Serap Eser'in İETT otobüsünde yanarak yaşamını yitirmesine neden olan molotof kokteylini atan kişinin MİT elemanı olduğunu iddia etmektedir." diyen Tanrıkulu, şu soruları yöneltti:

2009'da İstanbul Küçükçekmece'de lise öğrencisi Serap Eser'in İETT otobüsünde yanarak yaşamını yitirmesine neden olan molotof kokteylini atan kişinin MİT elemanı olduğu iddiası doğru mudur?

Dönemin İçişleri Bakanı olan İdris Naim Şahin’in bu beyanını ihbar kabul edip başlatılmış veya başlatılacak herhangi bir soruşturma bulunmakta mıdır?

2009'da İstanbul Küçükçekmece'de lise öğrencisi Serap Eser'in İETT otobüsünde yanarak yaşamını yitirmesine neden olan molotof kokteylini atanlarla ilgili açılmış olan soruşturmada şüpheliler arasında MİT görevlileri bulunmakta mıydı?

İdris Naim Şahin’in İçişleri Bakanlığı döneminde haklarında soruşturma-kovuşturma yapılan MİT görevlisi sayısı nedir? Bu görevlilerin kaçı ceza almıştır?

1 Ocak 2010 – 1 Ocak 2015 tarihleri arasında haklarında soruşturma-kovuşturma yapılan MİT görevlisi sayısı kaçtır? Bunların kaçı ceza almıştır?