CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, “Suriye'ye giden MİT'e ait TIR’larda hangi malzemeler yer almaktaydı?” diye sordu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yazılı olarak yanıtlanması talebiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi veren Tanrıkulu, “Suriye’ye malzeme taşırken savcılar tarafından durdurulan MİT’e ait TIR'larda yapılan aramaların fotoğrafları ve kamera görüntüsü 30 Maysı 2015 tarihinde basında yer almıştır." hatırlatmasında bulundu.

CHP’li Tanrıkulu, ardından Davutoğlu’na şu soruları sordu: "Suriye’ye giden MİT’e ait TIR’larda hangi malzemeler yer almaktaydı? Suriye’ye malzeme taşırken savcılar tarafından durdurulan MİT’e ait TIR’ların devlet sırrı kapsamında olmasına kim ya da kimler tarafından karar verilmiştir? Suriye’ye malzeme taşırken savcılar tarafından durdurulan MİT’e ait TIR’lar ile ilgili Milli Güvenlik Kurulu kararı alınmış mıdır?
Suriye’ye malzeme taşırken savcılar tarafından durdurulan MİT’e ait TIR’larda yapılan aramaların fotoğraflarının ve kamera görüntülerin 30 Mayıs 2015 tarihinde basında yer almasının terör suçu kapsamında değerlendirildiği iddiası dogru mudur? Suriye’ye malzeme taşırken savcılar tarafından durdurulan MİT’e ait TIR'lar nereye ve kimlere gitmekteydi? Bu TIR'lara ait plaka tescilleri kim ya da kimlerin üzerindedir? Bu TIR'ları kullanan sürücüler kimlerdir?