AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Bu sabah gazetelere bakın oynanan tuzağı görüyorsunuz. MİT TIR'larını ifşa eden gazete, kendini Atatürk'ün kurduğu gazete olarak niteleyen gazete bugün Kandil'le röportaj yapmış, bizi tehdit ediyor.” dedi.

Davutoğlu, Kırıkkale'de Cumhuriyet Meydanı’nda halka hitap etti. "Seçime kadar, seçim esnasında ve seçim sonrasında güvenlik tedbirlerini alırız" diyen Başbakan Davutoğlu, "Tehditlere boyun eğmeyiz. Muhtarları tehdit edenleri, tehdit mektupları gönderenleri, aileleri fişleyip 'hesap sorarız' diyenleri, anne ve babaları tehdit edenleri uyarıyorum. Kamu düzeni neyi gerektiriyorsa onu yaparız." iddiasında bulundu.

Davutoğlu, “Bu sabah gazetelere bakın oynanan tuzağı görüyorsunuz. MİT TIR'larını ifşa eden gazete, kendini Atatürk'ün kurduğu gazete olarak niteleyen gazete bugün Kandil'le röportaj yapmış, bizi tehdit ediyor. Aynı şekilde bu paralelcilerin gazetesi HDP'yi manşet yapmış. Paralelciler HDP ile, ulusalcılar Kandil ile HDP’liler DHKP-C ile iş tutuyor. Kandil, paralel ve DHKP-C üçü de gelse bize gücü yetmez. Altısı birden gelseler bize yetişemezler.” diye konuştu.

Davutoğlu, “Birçok şikayet mektubu alıyoruz. HDP'nin Eş Başkanı Ankara'da İstanbul'da özgürlük barış güvercini gibi konuşuyor, Doğu'da baskılara devam ediyorlar. 3 bacımızı darp ettiler, Şırnak'ta başka partinin mensuplarını taradılar. Her yerden bu haberler geliyor. Seçim atmosferini kim kirletmeye kalkarsa karşında kale gibi dururuz. Seçime bir hafta kaldı. Herkes barış içinde seçime gidecek. Bu bir hafta içinde herkes özel planlamasını yapsın, sandıklara gitsin. Bu Türkiye'nin kader seçimdir. Biz bu tehditler devam ettikçe, seçime kadar, seçim esnasında ve seçim sonrasında güvenlik tedbirlerini alırız, bu tehditlere boyun eğmeyiz. Muhtarları tehdit edenleri, tehdit mektupları gönderenleri, aileleri fişleyip 'hesap sorarız' diyenleri, anne ve babaları tehdit edenleri uyarıyorum. Kamu düzeni neyi gerektiriyorsa onu yaparız.”şeklinde konuştu.

Muharrem Ertaş'ın "Yiğit gölgesinde yiğit saklanır, kötülerin dalı, gölgesi olmaz" dizelerini okuyan Davutoğlu, "Yiğitler, Kırıkkaleli yiğitler, sizin gölgenize sığınmaya, sizinle, yiğitlerle buluşmaya geldik. Yiğitlerle, mert oğlu mertlerle buluşanın sırtı yere gelir mi? Yiğitler birlikte bir yiğit yoluna çıkmaya var mısınız? Dinek Dağı'nın çocukları yiğitliği bu namertlere öğretmeye var mısınız?" diye konuştu. Ertaş'ın, "Kötülerin dalı, gölgesi olmaz" dizelerini hatırlatan Davutoğlu, vatandaşlara "Bu bizim karşımıza çıkanların dalı, gölgesi var mı? Kırıkkale'de taş üstüne taş koymuşlar mı Türkiye'de taş üstüne taş koymuşlar mı?" diye sordu.

Seçim kampanyası kapsamında düzenledikleri miting sayısının Kırıkkale'nin plakası olan 71'e ulaştığına ve Kırıkkale mitinginin de 72. mitingleri olduğuna işaret eden Davutoğlu, "İşte burası yiğit meydanı, er meydanı, kem olan da belli, yiğit olan da. Soruyorum, 71 vilayete başka giden parti genel başkanı oldu mu? Bazıları İç Anadolu'da, buralarda dolaşıp milliyetçilik dersi verdi, bazıları sahilde dolaşıp ulusalcılık dersi verdi, bazıları da terörle, bölücülerle işbirliği yapıp sağda solda özgürlük nutukları attı." dedi.