AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Çorum mitinginde HDP’yi eleştirdi. Başbakan, "Bunların bir ayağı terör halinde dağda, bir ayağı demokrasi diyerek ovada. Buradan bir kez daha sesleniyorum. Bir ayağı dağda, bir ayağı ovada şehirde siyaset ve demokrasi olmaz. Şiddeti bırakıp demokrasi meydanına öyle geleceksiniz." diye konuştu.

Çorum’da partisinin Abide Meydanı’nda düzenlediği mitinge katılan Başbakan Davutoğlu, 2 saat gecikmeyle geldiği alanda kalabalığa seslendi. Güneşin altında saatlerce kendisini bekleyen kalabalığa geç kalmasının nedenini açıklayan Davutoğlu, Ankara’da özel bir törene katıldığını söyledi. Çorum ile birlikte 48. mitingini düzenlediğini ifade eden Davutoğlu, hükümetleri döneminde Çorum’a yapılan yatırımları anlattıktan sonra hızlı tren projesi hakkında açıklamalarda bulundu. Davutoğlu, "3 bin 562 km hızlı tren yapacağız. Samsun’dan, Amasya’dan, Çorum’dan geçerek Güney’e kadar gidecek olan hızlı tren Çorum’dan geçecek." dedi.

Konuşmasında HDP Es Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı eleştiren Davutoğlu, şunları söyledi: "HDP eş başkanı (Selahattin Demirtaş) günlerdir 'Kudüs Yahudilerin kutsal mekanı' diyor. Şimdi tutmuş 'Mersin ve Adana’daki saldırıları AK Parti yapıyor' diyor. İlk anda kınadık, bütünüyle olayın üzerine gidiyoruz. Kudüs Yahudilerin kutsal mekanı derken ne kadar yalan söylüyorsa, Mersin ve Adana’daki olayların arkasında AK Parti var derken de aynı ölçüde yalan söylüyor."

Bugün Mardin’de AK Parti’nin İl Başkanlığı binasına el yapımı bomba ile saldırı olduğunu anlatan Davutoğlu, "Hiçbirinden çıt yok. Onlara en ufak bir saldırı olsa biz hemen kınıyoruz. Ama bunların bir ayağı terör halinde dağda, bir ayağı demokrasi diyerek ovada. Buradan bir kez daha sesleniyorum. Bir ayağı dağda, bir ayağı ovada, şehirde siyaset ve demokrasi olmaz. Şiddeti bırakıp demokrasi meydanına öyle geleceksiniz." diye konuştu.

Geçmiş dönemlerde akaryakıtın ve ekmeğin karneyle alınması üzerinden CHP'ye yüklenen Davutoğlu, "CHP’nin bu memlekette dikili tek taşı var mı? MHP 3 yıl iktidarda kaldı bizden önce. MHP’nin dikili tek bir taşı var mı? HDP’yi zaten zikretmiyorum. Onlar yapmak için değil yıkmak için varlar." ifadelerini kullandı.

MİTİNG 2 SAAT GECİKMELİ BAŞLADI

Başbakan Davutoğlu, Ankara’daki programlarının ardından helikopterle Çorum’a geçti. Saat 14.00’de başlayacağı duyurulan Çorum mitingi tam 2 saat gecikmeyle başladı. Davutoğlu’nu taşıyan helikopter, 15.40 sıralarında Dr. Turhan Kılıçcıoğlu Stadı’na iniş yaptı. Miting programının gecikmesi nedeniyle Başbakan’ın Valilik ziyareti iptal edildi. Davutoğlu, stadyumdan direk mitingin yapılacağı Abide Meydanı’na geçti. Başlama saati 14.00 olarak duyurulan miting 16.00’da başladı.

Saat 12.00’den itibaren alana gelen vatandaşlar yaklaşık 4 saat boyunca sıcağın altında bekledi. Hava sıcaklığının 36 dereceyi bulduğu Çorum’da çok sayıda vatandaşın bayıldığı ve alanda bulunan sağlık ekiplerince müdahale edildiği bildirildi.