Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, miting yaptıkları gün yolların kapatıldığını ve partililerin toplanmasının engellendiğini söyledi. Kamalak, "Dört bir taraftan Erzurum'a girişi kapatmışlar, yolları kapatmışlar. Mursi için maraton koşusu düzenlemişler. Ben buradan AK Partili kardeşlerimize, belediye başkanımıza, yetkililere sesleniyorum. Değerli AK Partili kardeşlerim, meydana gelen yolları kapattınız ama gönüllere giden yolları da kapatabildiniz mi?" diye sordu.

Mustafa Kamalak, partisince Erzurum'da düzenlenen 'Büyük Erzurum Mitingi'nde konuştu. Erzurum'da bugün tarihi bir güne şahitlik ettiklerini söyleyen Kamalak, "Dört bir taraftan Erzurum'a girişi kapatmışlar, yolları kapatmışlar. Mursi için maraton koşusu düzenlemişler. Gölge etme ihsan istemem. Mursi'nin başına gelen büyük ölçüde sizin yüzünüzden. 'Diren' dediler, Mursi'ye, 'diren, biz kazandık' dediler. Be gafil, seni Türkiye'de iş başına getirenler, orada Sisi'yi iş başına getiriyordu. Bunun farkında değil miydin? Türkiye'de Erbakan'ın yolunu kesenler, orada Mursi'nin yolunu kesiyordu bunu göremediniz mi? Diyecekler ki; 'safmışız, aldanmışız.' Tabi ki hep safsınız zaten. Bugün Erzurum'da yeniden büyük Türkiye ve yeni bir dünyanın ilk işaret fişeğini atıyoruz Allah'ın izniyle. Milli İttifak'tan milli iktidara yürüyüşün müjdesini veriyoruz." şeklinde konuştu.

Yollar kesilmiş olmasına rağmen Erzurumluların mitinge büyük ilgi gösterdiğini ve bunu 'havuz medyası'nın göstermeyeceğini vurgulayan Kamalak, şöyle devam etti: "Ama malum havuz medyası var ya; bu akşam izleyeceksiniz, bu coşkudan, mahşeri kalabalıktan, bu adanmışlıktan emin olun bir tek kelimeyle bahsetmeyeceklerdir. Bu coşkudan bir tek kare göstermeyeceklerdir. Ama buradan söylüyorum, korkunun ecele faydası yoktur. Onlara söylüyorum, siz görseniz de görmeseniz de Milli İttifak, milli iktidar, Saadet Partisi, Milli Görüş geliyor Allah'ın lütfu inayetiyle."

Anadolu’da faaliyette bulunan ne kadar fabrika varsa Milli Görüş’ün eseri olduğunu söyleyen Kamalak, yeniden büyük Türkiye hedefi için partililerden 7 Haziran’da oy istedi. Miting, Milli İttifak liderleri Mustafa Kamalak ve Mustafa Destici’nin partililere ant okutması ve adayların partilileri selamlamasıyla son buldu.