Moldova Merkez Seçim Kurulu Başkanı Yuriy Çekan, ülkede yapılan yerel seçimlerin saat 21.00 itibari ile tamamlandığını belirtti.

Ülkede bir milyon 300 bin küsur kişinin oy kullandığı seçimlere katılma yüzdesi 48.9 olarak gerçekleşti. En yüksek katılım oranı Donduşeni şehrinde yüzde 58, Belts şehrinde yüzde 48, başkent Kişinev’de yüzde 44 ve Gagauz(Gökoğuz) Özerk Bölgesi başkenti Komrat’ta ise yüzde 43 olarak gerçekleşti.

Yerel ve yabancı gözlemciler tarafından 40 farklı noktada seçim kuralları ihlali tespit edildi. Çimişlia şehrinde ise iki rakip arasında kısa süreli kavga yaşandı. Ülkede 898 belediye başkanı, 12 bin 500 küsur danışmanın belirlendi.

Merkez Seçim Kurulu yarın saat 11.00'de yapacağı basın toplantısı ile geçici sonuçları açıklayacak. Resmi tam sonuçlar, Temyiz Mahkemesi’nin onayından sonra yürürlüğe girecek.

Seçimlerin tamamlanmasının ardından bir açıklama yapan Moldova Merkez Seçim Kurulu Başkanı Yuriy Çekan, "Seçimlerde katılım oranı yüzde 25 üzerinde gerçekleşmiştir." dedi.