İpek Medya Grubuna yapılan baskına, siyasilerden tepkiler gelmeye devam ediyor. Merkez Parti(MP) Genel Başkanı Prof.Dr. Abdurrahim Karslı, Anayasal olarak İçişleri Bakanı‘nın tarafsız olması gerektiğini belirterek, Meclis’ten olmayan Selami Altınok’un ilk icraatının muhalif medyaya baskın yapmak olduğunu söyledi.

'HÜKÜMETİN BİR DEDİĞİNİ İKİ ETMEYEN KİŞİYİ İÇİŞLERİ BAKANI YAPTILAR'

Merkez Parti Genel Başkanı Prof.Dr. Abdurrahim Karslı konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Karslı açıklamasında, İpek Grubu'ndan sonra bütün muhalif medyayı susturacaklarını ve bunun ‘tarafsız bakan’ eliyle yapılmasının hukuk devleti adına üzücü olduğunu kaydetti.
Karslı açıklamasında şunları vurguladı: “Bu İçişleri Bakanı nereden geldi? Emniyet Müdürlüğü’nden geldi. Selami Altınok, Tayyip Erdoğan’ın ekibindendir. Halbuki anayasal olarak, İçişleri, Adalet ve Ulaştırma Bakanı‘nın tarafsız olması gerekiyor. İşte dışarıdan Meclis'ten olmayan bu tarafsız bakan, Efgan Ala’nın 'kapıları kır al' dediği tarafsız adam, İçişleri’nin başına geldi. Gelir gelmez de yaptığı ilk icraat bu. Türkiye’de hukuk usulen ve şeklen işleniyor. Hükümetin bir dediğini iki etmeyen kişiyi İçişleri Bakanı yaptılar. Yine aynı şekilde, hükümetin bir dediğini iki etmeyen Adalet Bakanlığı Müsteşarını Adalet Bakanı yaptılar. Yine benzer bir bürokratı getirip Ulaştırma Bakanı yaptılar. Bu tarafsız bakanlar, 2 ay için seçilmişlerdi. Bir de güvenlik gerekçesiyle seçime gidilmeyip tarafsız bakanların 1 yıl daha devam etme durumu var. Böyle bir durumda tam bir yıl devam edecekler. Öte yandan, 1 Kasım’da seçim yapılıp yine koalisyonun kurulmadığını düşünün. Yine bu tarafsızlar devam edecek. Allah bizi bu tarafsızlardan korusun.”

İktidara gelmeden önce Kopenhag Kriterleri ve gelişmiş demokratik ülkeleri emsal gösteren AK Parti iktidarının, ülkeyi otoriterleştirdiğini ifade eden Karslı, “Tayyip Bey, iktidara gelmeden bunlardan şikayetçiydi. Neden şikayetçiydi? Kendi fikirlerini arzu ettiği gibi ifade edemediğinden, basının kendisine karşı bir ambargo koyduğundan şikayetçiydi. Ama şimdi o zamanları unuttu. Kendi basını dışındaki bütün basına ambargo koymak istiyor.” dedi.