Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, çözüm sürecinde söylemden çok eylemin önemli olduğunu söyledi.

Kapıkule yolunda oluşan uzun TIR kuyruklarına çözüm bulmak amacıyla yapılacak olan TIR parkının temel atma töreni için Kapıkule Sınır Kapısı’na gelen Müezzinoğlu, çözüm süreci ile ilgili açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin son 30-35 yıldan beri devam eden çok önemli bir sorununa çözüm üretilmeye çalışıldığını ifade eden Mehmet Müezzinoğlu, 3-4 yıldan beri çözüm süreci üzerinden Cumhurbaşkanı ve hükümetin çok önemli kararlar almaya, adımlar atmaya gayret gösterdiğini kaydetti. Müezzinoğlu şunları söyledi: "Son dönemde zaman zaman sıkıntılı da olsa süreçte olabildiğince çözüme yönelik sağlıklı gitmeye çalışıyorduk. Tabii bugün için, dün atılan adımlar söylem anlamında önemli. 77 milyon ülke insanının geleceğe daha çok güvenle bakması, kardeşlik duygularının güçlenmesi adına, ülkenin 2023 vizyonunu daha sağlıklı planlayabilmesi adına önemli bir süreç."

Söylemden öte eylemin önemli olduğuna işaret eden Sağlık Bakanı, eylemle de silahın mutlaka bırakılması, terörün bitmesi, sokaklara huzur ve güvenin gelmesi, bölge insanının yarınlarına ait planlarını, hedeflerini koyabilmesi gerektiğini kaydetti. Yatırımcının o bölgenin güvenli bir bölge olduğuna kanaatinin oluşmasının lazım geldiğini dile getiren Bakan Müezzinoğlu, "Bütün bunların bir iki yıl içerisinde yine sıkıntılı olmamasını arzu ettiğimiz ama çok da kolay, hadi her şey bitti diyebileceğimiz kadar kolay bir süreç değil. Sağduyu, samimiyet, gayret, kardeşlik bu işi çözecektir." diye konuştu.

Terörün olmadığı bir Türkiye’nin 2023 vizyonunu hedeflediklerinden daha hızlı ulaşabileceklerini vurgulayan Müezzinoğlu, "Bir defa bu yıl itibariyle Çanakkale Zaferi’nin 100. yılını kutluyoruz. Çanakkale Zaferi’ndeki bağımsızlık mücadelesi ruhu ne ise bundan sonraki süreçte de muassır medeniyetler seviyesi üzerindeki hedefe gitme mücadelesi hep birlikte o ruhla olacak. O ruhun altyapısı büyük oranda oluşturuldu. Ümit ederim ki zedelenmez. Ümit ederim ki, birileri farklı oyunların peşinde koşmaz." temennisinde bulundu.

'GENEL MERKEZİMİZ HANGİ KARARI VERİRSE ONA UYARIZ'

Bir gazetecinin, Edirne’den aday olup olmayacağı sorusunu cevaplandıran Mehmet Müezzinoğlu, geçtiğimiz seçim döneminde de İstanbul’dan adaylık müracaatını yaptığını hatırlattı.

Sağlık Bakanı, "Çünkü oturduğum ve çalıştığım yer İstanbul’du. Ama genel merkez, Edirne adayı olarak karar verdi. Gerekli istişarelerden sonra ben de seve seve Edirne’ye geldim. 4 yıl sürecince Edirneli hemşerilerimden çok büyük teveccüh gördüm. Çok mutlu oldum. Gelirken heyecanla, mutlulukla geldim. Ayrılmak istemedim. Hep buradayım. İşte bu sabah saat 08.00’de buradayım. Dolayısıyla Edirne’nin her köşesi benim için evim. O nedenle yine istişarelerden sonra genel merkezimiz hangi kararı verirse ona uyarız. Türkiye’nin her köşesi bizim için anlamlı ve değerlidir." şeklinde konuştu.