AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Müezzinoğlu, tıp tabiriyle FETÖ’nün DNA’sı incelense bu millete ait bir özelliğin bulunamayacağını söyledi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Müezzinoğlu, AK Parti Bursa İl Başkanlığı’nda gündeme dair açıklamalarda bulundu. Dün İstanbul’da 3 farklı yerde halka hitap ettikten sonra sesinin kısıldığını ifade eden Müezzinoğlu, “Milletimiz 1 haftadır meydanlarda. 8 gecedir milli iradeyi, demokrasiye sahip çıkan büyük bir milletin mensupları olmaktan gurur duyuyorum. 15 Temmuz akşamı millet ülkesine sahip çıktı. İstinasız vatandaşımızın hepsi sokağa çıktı. Tankların üzerine çıktı, paletlerin altına yattı, silahlara kendini siper etti. Bu anlamda 248 şehit verdik. Onlara Allah’tan rahmet diliyorum. Rabbim onların mekanını cennet eylesin. Yaklaşık 2 bin 500 civarında yaralımız var. Onlara da Allah’tan acil şifalar diliyorum. Büyük millet olmanın özelliklerini o akşamdan itibaren bugün de milletimiz gösteriyor” açıklamasını yaptı.
"Ağır bedeller ödedik"
“Çok haince planı bu milletin sayesinde atlatmış olmanın güvenini yaşıyoruz” diye Müzzinoğlu, şöyle konuştu:
“O akşam milletimiz sokağa çıkmamış olsaydı bugün acaba Türkiye’de ne konuşur olurdu? Bunu tahmin etmek istemiyoruz. Allah bu milletten razı olsun. Allah bu milletin yarınlarını daha hayırlı eylesin. İlk defa millet cumhuriyet döneminde kendi kaderiyle oynamak isteyen hainlere canı pahasına bir tavır koydu ve başarılı oldu. Millete bedel ödetmek isteyen hainler en ağır bedeli ödeyecektir. Hain FETÖ örgütü temizlenecektir. Önceki gün TBMM’de olağanüstü hal 346 milletvekilimizin onayıyla başladı. Olağanüstü hal ilk defa millete karşı değil, devletin kendi içindeki hainlere veya eylem yapabilme durumlarına karşı ilan edilmiştir. Milletimiz rahat olsun, işini planlı yapsın. Bu süreç ülkemiz ve milletimiz adına hayırlı olacak. Ağır bedeller ödedik. Sonuç itibariyle Türkiye ve büyük Türk milleti kazandı. Büyük hedeflere yürüyebilme özgüvenimiz arttı.”
“Ambulanslarımız o akşam engellendi”
15 Temmuz Cuma akşamı 112 çağrılarının hangi noktadan geldiğine dair analiz yapılabilme şansının olmadığını ifade eden Müezzinoğlu, “Bütün çağrılar reel olarak karşılandı. Ambulanslarımızın yaralı taşıması engellendi. 112 hizmetlerinde ilk defa engelleme yaşadık. Onlarla alakalı elimizde fotoğraflar var. Bu hainler, engelleme yapmaya çalıştılar. Ama başarılı olamadılar” şeklinde konuştu.
“FETÖ’nün DNA’sını inceleseniz bu millete ait bir özellik bulamazsınız”
FETÖ ile alakalı konuşan Müezzinoğlu, “Fetullah Gülen isminin herhangi bir insani değeri olduğu kanaatinde değilim. Herhangi bir milletin mensubunun değerini, kanaatini taşıdığında değilim. Hele hele o günkü mesajında, tıp tabiriyle bu milletin DNA’sını inceleseniz, bu millete ait özellikler bulabilirsiniz. Onun DNA’sında bu millete ait özellik olduğu kanaatinde değilim. Bu kişiyi hangi tabirle değerlendireceğimize yönelik kelime bulmakta zorlanıyoruz. Kuzu postuna bürünmüş çakal diyorduk, artık çakala da hakaret olur. Bu onurlu saygın duruş, milletin tarihine yazılacaktır” diye konuştu.