61, 62, 63. ve 64’üncü dönemde Sağlık Bakanlığı görevini yürüten Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ’dan AK Parti Sivil Toplum ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini devraldı.
AK Parti Genel Merkezi’nde gerçekleşen devir teslim töreninde konuşan Müezzinoğlu, “İsimler değişir ancak hedefler ve idealler değişmez. Ülkemiz çok farklı zenginliklere sahip bu zenginlikleri de bir bedel olarak ödüyor. Milletimizle bağlarımızı daha güçlü hale elbet getirebiliriz. Bunu başaracak olan tek parti AK Parti’dir. Sayın Özdağ’a emekleri için çok teşekkür ediyorum. Bundan sonra da her zaman bu makamın kapısı kendisine ve yenilikçi fikirlerine açıktır. Koltuklar hizmet içindir, hiçbir koltuk şahısları büyütmez, önemli olan hayırlara vesile olabilmektir” ifadelerini kullandı.
Özdağ ise, Müezzinoğlu’na yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi vererek, "Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanlığı olarak terör nedeniyle sokağa çıkma yasağının ilan edildiği bölgelerde ciddi çalışmalar gerçekleştirdik. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerimizde planladığımız çalışmalar kapsamında 23 ilin 21’inde sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya geldik. Bölgede başkanlık sistemi, yeni anayasa, çözüm süreci gibi başlıklarda nabız yokladık. Aynı zamanda mağdur olan vatandaşlarımıza 200’ye yakın yardım TIR’ı gönderdik. Kürt, Roman, Alevi demeden Başkanlığımıza bağlı AKİM birimimiz vasıtasıyla 2,5 milyon vatandaşımızın sıkıntısını dinledik, çözüm ürettik. Alevi dergahlarını, dedeleri ziyaret ettik. Roman vatandaşlarımızın umreye gönderilmesi için proje başlattık, bu kapsamda 33 kişilik ilk kafile kutsal toprakları ziyaret etmiş oldu. İnşallah planlayıp henüz hayata geçiremediğimiz çalışmalar sizin vasıtanızla gerçekleştirilecektir. Ben Sayın Bakanıma yeni görevinde hayırlı hizmetler diliyorum. Bizler her zaman yanlarında olacağız ve partimizin gücüne güç katmak için durmadan çalışacağız" dedi.
Konuşmaların ardından birim personelleri ile toplantı gerçekleştiren ikili, birbirlerine çiçek takdim ederek devir teslim törenini tamamladılar.