TBMM'de grubu bulunan muhalefet partileri, İç Güvenlik Paketi'nin Meclis Genel Kurulu'ndaki görüşmeleri sırasında iktidar milletvekillerinden kaynaklanan şiddet olayları konusunda Meclis Başkanı Cemil Çiçek'i göreve çağırdı. CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu ve HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'le bir araya geldi.

Görüşme sonrası Meclis'te basın toplantısı düzenleyen CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Çiçek'e AK Partili Meclis Başkanvekilleri Ayşe Nur Bahçekapılı ve Sadık Yakut ile Meclis'teki görüşmeleri sürdürme olanağının kalmadığını ifade ettiklerini aktardı. "Kendisinden muhalefetin İçtüzük'ten kaynaklanan haklarını ihlal eden Meclis Başkanvekilleri hakkında işlem tesis etmesini, uyarmasını talep ettik ve onların geri çekilmesini talep ettik." diye konuştu.

İç Güvenlik Paketi'ni eleştiren Gök, bu yasanın daha görüşülmeden Meclis'i karıştığını, Meclis'e şiddet ve kan bulaştığını söyledi. "Bu yasanın üzerine şiddet ve kan bulaşmıştır." diyen Gök, "3 gündür gerek Meclis Başkanvekili Sayın Ayşe Nur Bahçekapılı, gerek bugün Meclis'i yöneten Sayın Sadık Yakut bugünkü uygulamaları ve önceki gün uygulamalarıyla AKP Grubunun esiri olmuşlardır. AKP Grubunun baskılarıyla karar alan ve onu uygulayan muhalefetin İçtüzük'ten kaynaklanan haklarını göz ardı eden ve muhalefeti sindirerek, korkutarak, aklı sıra konuşturmayarak bu yasayı paldır küldür geçirmenin telaşı içine düşmüştür. Hepsi bir suç ortaklığı yapmaktadır. Böyle bir tabloda bu Meclis'te bu görüşmelerin sağlıklı bir şekilde yürüme olanağı kalmamıştır. Sayın Ayşe Nur Bahçekapılı ve Sayın Sadık Yakut uygulamalarıyla kendi tarafsızlıklarına gölge düşürmüşler ve tarafsız kalamayacaklarını yaptıkları uygulamalarla belli etmişlerdir. Bu Meclis başkanvekilleriyle Meclis'teki görüşmeleri sürdürme olanağı kalmamıştır." diye konuştu.

Üç grup başkanvekili olarak Çiçek'e Meclis'teki gelişmeleri aktardıklarını anlatan Gök, Çiçek'ten muhalefetin İçtüzük'ten kaynaklanan haklarını ihlal eden Meclis Başkanvekilleri hakkında işlem tesis etmesini, uyarmasını talep ettiklerini ve onların geri çekilmesini talep ettiklerini kaydetti.

"Önceki günkü Genel Kurul'da milletvekillerimize ağır saldırıda bulunan AKP'li milletvekilleri hakkında derhal soruşturma açılmasını, haklarındaki cezaların bir an önce verilmesini istedik. Yasanın geri çekilmesi yönündeki taleplerimizi ilettik." diyen Gök, Meclis Başkanı Çiçek'in verdiği cevaba ilişkin de "Meclis Başkanı bizleri dinledi, ifade ettiği bu konuda elimden gelen uyarıyı yapacağım diyerek bizlere bir yanıt verdi. Meclis Başkanı bu konuda gereğini yapacağını bize ifade etti." dedi.

Birleşimi Meclis Başkanının yönetmesi konusunda bir taleplerinin olup olmadığına ilişkin soruya ise Gök, "Şu ana kadar yürüten Meclis Başkanvekilleriyle bu Meclis'in bu yasayı görüşmesinin sakıncalarını kendisine anlattık." karşılığını verdi. Güvenlik Paketi konusunda İçtüzük'ten kaynaklanan bütün hakları kullanarak her türlü engellemeyi yapacaklarını vurguladı.