Muhalefet milletvekilleri, İç Güvenlik Paketi’nin görüşüldüğü TBMM Genel Kurulu’nda oturma eylemine başlattı. Paketin tümü üzerinde hiç soru sorulmadan ve hiç bakan tarafından cevaplanmadan maddelere geçilmesine tepki gösteren vekiller, kürsünün önüne oturdu. “Biz çocuklarımıza onurlu bir gelecek bırakacağız, ya siz” diye slogan attı. Bu sırada AK Parti sıralarından oturma eylemi yapan milletvekillerine bir kağıt uçak fırlatıldı.

TBMM Genel Kurulu’nda görüşülmekte olan İç Güvenlik Paketi’nin tümü üzerindeki görüşmeler tamamlandı. Ne muhalefet milletvekilleri ne de AK Partililer, İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya soru yöneltmeyince Bakan Ala da cevaplamadı ve tümü üzerindeki görüşmeler kabul edilerek sona erdi.

Ardından maddeler üzerinde görüşülmeye geçildi. Bu sırada muhalefet partisi milletvekilleri, TBMM Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı’ya sert tepki gösterdi. İlk maddenin görüşülmesi sırasında parti grupları ve milletvekilleri bireysel olarak söz almadı. Sadece AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Akış söz aldı, “AK Parti grubunu selamlıyorum” diyerek konuşmasını bitirdi.

Ardından muhalefet vekilleri “Darbeye hayır, faşizme hayır” şeklinde slogan atmaya başladı. Muhalefet vekilleri, daha sonra kürsünün önüne gelerek oturma eylemine başladı. Oturma eylemi sırasında AK Parti sıralarından kendilerine atılan laflara hep birlikte “Biz çocuklarımıza onurlu bir gelecek bırakacağız, ya siz” diye slogan attı. Bu sırada AK Parti sıralarından oturma eylemi yapan milletvekillerine bir kağıt uçak fırlatıldı.

Birinci maddenin kabul edilmesinin ardından ise Bahçekapılı oturuma ara verdi.