CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yazılı olarak cevaplanması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına soru önergesi verdi.

"AKP hükümetinin direktifi doğrultusunda Milli İstihbarat Teşkilatı bünyesinde bir ekibin, başta CHP olmak üzere bazı muhalefet partileri aleyhinde algı operasyonları yapmak üzere oluşturulduğu iddia edilmektedir." diyen Tanrıkulu, "CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na yumruklu ve ayakkabılı iki saldırının arkasında da bu operasyon ekibinin bulunduğu ifade edilmektedir. Söz konusu algı operasyonuna güvenlik kurumlarının bilgi ve belge desteği verdiği, oluşturulan strateji masalarında teknik takip ve diğer istihbarat yöntemlerinden elde edilen bilgilerin kullanıldığı ileri sürülmektedir. Basına yansıyan bilgiler şu şekildedir: AKP’nin algı operasyonlarında kullandığı gazeteci ve yazarlar dört ayrı dozda derecelendirildi. En düşük doz olarak nitelendirilen 15 kişiden müteşekkil ilk kategoride, muhabirler ve beş köşe yazarı bulunuyor. Söz konusu yazarlar arasında, medya patronlarını tehdit eden, gazetelere ömür biçen köşe yazarı da bulunuyor. Bu grupta başarılı olan gazeteci ve yazarlara, TRT başta olmak üzere bazı televizyonlarda program yaptırılarak ödüllendirildiği öğrenildi. İkinci grup algı operasyonu ekibinde ise yaklaşık 10 köşe yazarı bulunuyor. Bu kişiler aynı zamanda televizyonlarda yorumcu olarak da görev yapıyor. Söz konusu kişilerin hangi televizyonda hangi programlara katılacağı beyin takımı tarafından belirleniyor. Algı operasyonun üçüncü grubunda ise camiada ağırlığı olan ve akademik görevi de bulunan isimler var. Son grupta ise medya yöneticileri bulunuyor. Bu kişilerle doğrudan temasa geçiliyor. Yayın politikası konusunda da bu kişilere doğrudan ulaşılıyor. Dosyaların büyük kısmı da bu kişilere gönderiliyor." dedi.

Bu bağlamda Tanrıkulu, şu soruları yöneltti:

"Muhalefet partilerine yönelik algı operasyonu düzenlemek üzere MİT bünyesinde olsun veya olmasın herhangi bir ekibin varlığı söz konusu mudur?

CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik yumruklu ve ayakkabılı saldırıların arkasında hükümetiniz tarafından kurdurulmuş olan algı operasyonu ekibi veya MİT bulunmakta mıdır?

Basın kuruluşlarında muhalefete yönelik algı operasyonu yürüten ekibin bünyesinde veya kontrolünde kaç yazar, yorumcu, akademisyen veya yönetici bulunmaktadır?

CHP başta olmak üzere muhalefet partilerinin yöneticileri, toplantıları, görüşmeleri MİT tarafından dinlenmekte ve algı operasyonları bu dinleme kayıtlarına göre mi yapılmaktadır?

Algı operasyonu yapmak üzere oluşturulduğu ifade edilen ekip, sizin talimatınıza göre mi hareket etmektedir? Topladıkları bilgiler sizinle mi paylaşılmaktadır?

Algı operasyonunu yürüten ekibin MİT’in arşivine, bilgilerine rahatlıkla ulaştığı iddiası doğru mudur?"