CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Başbakan Ahmet Davutoğlu için 'kendisi için oy istemeyen bir başbakan o' yakıştırmasında bulunup, "Erdoğan başkan olursa, Davutoğlu saraya sekreter mi olacak?" diye sordu.

7 Haziran Genel Seçimlerin az bir zaman kala Kocaeli'nin Gebze ilçesindeki Cumhuriyet Meydanı'nda vatandaşlarla buluşan Muharrem İnce'ye vatandaşlardan yoğun ilgi oldu. İktidarın seçim konusunun başkanlık sistemi üzerinden yürütmesini eleştiren İnce bu konuyla ilgili olarak çekincelerini çarpıcı sözlerle dile getirdi. İnce konuyla ilgili olarak “Siyasi parti liderleri çıkar meydanlarda konuşur. Ama, cumhurbaşkanı niye konuşur? Çünkü, oraya getirdiği 23 Nisan Başbakanının beceriksiz olduğunu görüyor. Emin olun ki, Ahmet Davutoğlu oyunu CHP'ye verecek. Neden? Ben anlatayım. Siz Ahmet Davutoğlu'nun yerinde olsanız kime oy verirdiniz. Mantığını anlatayım. AKP 330'u geçerse Tayip Erdoğan'ın hayali ne? Başkanlık sistemini getirmek. Peki, başkanlık sistemini getirdiğinde Ahmet Davutoğlu'na ihtiyaç var mı? Peki ne yapacak o zaman 'saray'da sekreter mi olacak? O zaman Başbakan olmayacak. Peki, siz şimdi Ahmet Davutoğlu'nun yerinde olsanız kendi ipinizi kendiniz çeker misiniz? Bırak düşük alsın. CHP yüksek alsın. Sen de AKP'ye Genel Başkan ol. Öyle değil mi? Dünya tarihinde ilk kez kendisi meydanlara gidip de kendisi için oy istemeyen bir başbakan o. Böyle bir garip durum var.”

İnce daha sonra partisinin Kocaeli milletvekili adaylarıyla birlikte vatandaşları selamladı. Gebze'deki temaslarını tamamlayan İnce, İstanbul'un Silivri İlçesi'ne hareket etti.