Seçim çalışmaları için Yalova'da dükkanları ve kafeleri gezen CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce'nin tartıştığı Küçük Fil Kafe'nin sahibi Serkan Sert, Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) konuştu. Sert, " 'Siyaset adamı geniş olacak, her şeye tepki göstermeyecek' diyen insanlar bu tepkiyi gösteriyorlar." dedi.

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, seçim çalışmaları kapsamında Yalova'da esnaf ziyareti yaparken, kafeye girerek müşterilere hitap etmek istedi. İşletme sahibi Serkan Sert, İnce'ye izin vermedi. Bunun üzerine işletme sahibi ile İnce arasında tartışma çıktı. "Merhaba demek suç mu?" diye soran İnce, kafeden ayrıldı. Esnaf ise İnce'nin arkasından, "Hiçbir siyasi partiye izin vermedim, yaptığınız ayıp" diye seslendi. Geri dönen İnce, "Terbiyesiz" dedi. Tüm bu yaşananlar esnafın eşi tarafından cep telefonuyla görüntülendi. Ayrıca İnce'nin koruması, cep telefonuyla olayı çeken işletme sahibinin eşine bir ara müdahale etti.

Bu arada Muharrem İnce kafeden ayrıldıktan bir süre sonra ise Yalova Belediyesi zabıta ekipleri işyerine geldi. "Söz konusu işyerinin kafeterya ruhsatının bulunduğu, ancak lokanta olarak işletildiği tespit edilmiştir" diye tutanak tuttu.

Geçen Pazar günü, 14.00-14.30 sıralarında, CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce'nin 1 Kasım erken seçimleri öncesinde esnafları gezdiğini ve oy oy istediğini belirten esnaf Serkan Sert, "Biz eşimle kafemizin mutfağındaydık, iki tane Cumhuriyet Halk Partili çocuk geldi. Ellerinde de partiye ait seçim propagandaları bulunan seçim broşürleri vardı. 'Masalara bırakabilir miyiz' diye sordular, biz de eşimle 'Hayır' dedik, birlikte, hatta gülüştük. O zaman dediler 'İki tane bırakalım sizlere', ben de 'Tamam' dedim, sonuçta ben de bir seçmenim, incelemek için aldım, inceledim ve koydum kenara. 10 dakika sonra Muharrem İnce'yi dikilirken gördüm ve sayıyordu; bir, iki, üç, dört… Hatta gençler vardı, onlar 'Bizim yaşımız tutmuyor' dediler. Ben konuşmasının tamamlanmasının ardından beş saniye bekledim. Konuşmasının bitmesinin ardından 'Kusura bakmayın' dedim, 'Kafemizde siyasi propaganda yapılmasına izin vermiyoruz' dedim. Bana 'Ben buranın milletvekiliyim istediğim yere girerim' dedi. Ben de 'Müşteri olarak herkes girebilir ama prensip olarak biz siyasi propaganda yapılmasına izin vermiyoruz' dedim. Akabinde 'Sen kim oluyorsun lan terbiyesiz' dedi. Bana 'terbiyesiz' ve 'lan' kelimesini kullandı. Videolarda da bu görünüyor zaten. Ben hiçbir şey katmıyorum, kesinlikle objektif olmaya ve hassas davranmaya çalışıyorum. Ben de kendisine 'Terbiyesizliği siz yapıyorsunuz' dedim. Bana 'Sen buranın sahibi misin' dedi. Ben de 'Evet sahibiyim' dedim. Ama inanmadı o sırada, çünkü üzerimde önlük vardı, sonuçta ben burada çalışıyorum. Ondan sonra 'Ben sana birilerini gönderirim onlarla uğraşırsın sen' dedi. İnsanların gördüğü video en başından beri çekilmedi, insanlar yorum yapıyorlar ama yaşanan olaya vakıf değiller. Şunu eklemek istiyorum bazı kişiler 'iktidar partisi gelseydi de aynısını yapar mıydı' diyorlar. Seneler öncesinde referandum önce o dönemin AK Parti Milletvekili Temel Coşkun buraya geldi. Buraya girmeden önce sokakta yürürlerken kapının önünde basamakta bekledim ve kendisine, 'Hocam burası siyasi propaganda yeri değil' dedim, kendisi de 'Tamam' dedi ve gitti. Benim burada esnaf ziyaretiyle ilgili bir problemim yok, bakın ben bir kuruyemişçi, ayakkabı satıcısı, elektrikçi olsam bunu yapabilir. Ancak burası bir kafeterya, her siyasi partinin görüşüne sahip insanların buluştuğu bir nokta, burada CHP'nin ya da AK Parti'nin vekili görmekten hoşnut olan insan olabilir ya da olmayabilir, buraya insanlar kafalarını rahatlatmak için geliyorlar, ben burada bundan mükellefim o yüzden ben hiçbir partiliyi almıyorum." dedi.

Kendisinin de siyasi görüşünün olabileceğini belirten Sert, "Benim esnaf olmam bir siyasi görüşüm olmayacağı anlamına gelmiyor. Benim iki tane sosyal medya hesabım var. Biri kendi şahsi hesabım diğeri benim iş yerime ait bir hesaptır. Ben burada esnaf olmakla kendi siyasi kişiliği üzerimden atmıyorum. Sosyal medyada 'işletmeniz bizim için bitmiştir' vs. yorumlar yapılıyor. Ben herkesin kendi tercihi olduğunu düşünüyorum. Biz inançlı insanlarız, rızkı veren Allah'tır. Beni herkes bilir, ben dürüst birisiyim, bu zamana kadar işletmemizi kimse şikâyet etmedi, bu zamana kadar da zabıta buraya gelmedi. Biz burada üç kişi çalışıyoruz. Biz küçük bir işletmeyiz. Bizim burada üzüldüğümüz nokta Yalova'da bu kadar düzeltilmesi gerek şey varken olayın hemen akabinde 45-50 dakika sonra buraya zabıtanın gelmesidir. Ama gelen zabıta görevlileri gayet nezih ve ılımandı, kimse yanlış anlamasın çözüme yönelik davrandılar. Buraya en son ne zaman zabıta ekipleri geldi hatırlamıyorum. Ancak şöyle söyleyeyim, buraya araçların park etmesinin yasak olduğu bir yere araç park etmişti. Zabıta ekiplerinin de yakın olduğu bir nokta olan buraya şikayet etmeme rağmen 50 dakika boyunca zabıta ekipleri gelmedi. Araç buradan hareket ettikten sonra buraya geldiler. Onun haricinde işletmeme zabıta ekiplerinin ne zaman geldiğini bilmiyorum. Muharrem İnce'nin konuşması sırasında, 'Ben sana birilerini gönderirim' demesinin ardından bekliyordum ama açıkçası Pazar günü beklemiyordum. Ama 50 dakika sonra buradaydılar." diye konuştu.