Büyük Birlik Partisi’nin (BBP) hayatını kaybeden kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu için Antalya’da anma programı düzenlendi, mevlid-i şerif okutuldu.

25 Mart 2009’da Kahramanmaraş’tan Yozgat-Yerköy mitingine gitmek için bindiği helikopteri Keş Dağı Kuru Dere Kanlıçukur mevkiinde düşmesiyle hayatını kaybeden BBP Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, ölümünün 6. yıl dönümünde anılıyor. Bu kapsamda Alperen Ocakları Antalya İl Başkanlığı tarafından Şoförler Odası Düğün Salonu’nda düzenlenen anma programına BBP Genel Başkan Yardımcısı Remzi Çayır, İl Başkanı Ramazan Doğan ve partililer katıldı. Kur’an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif okunmasıyla başlanan programda Yazıcıoğlu’nun cenaze töreninden ve fotoğraflarından oluşan bir sunum yapıldı. Programda Çanakkele Savaşı’nda şehit düşenler de anıldı.

Remzi Çayır, Muhsin Yazıcıoğlu’nun siyasi hayata nasıl başladığını anlattı. Yazıcıoğlu’nun bozulmuş sisteme karşı olduğunu belirten Çayır, "Kokuşmuş, bir heyetin, bir azınlığın kendisini hepimizin sahibi sanan bir zumrenin, ülkeyi şu ya da bu şekilde yönetmesine bir baş kaldırıdır. Yani sisteme baş kaldırı. O anlamda Muhsin Yazıcıoğlu 1977-1978 yıllarında Ülkü Ocaklarındaki ortaya koyduğu tavır hepimize ders ve numune olmuştur. Muhsin Yazıcıoğlu her zaman 'ülkücüyüm, milliyetçiyim Müslüman ümmetçiyim' demekten kendini alıkoymadı. Kuru bir milliyetçilikten ziyada hem milliyetçi, hem ümmetçi, maneviyatçı olabilmesi Muhsin Yazıcıoğlu’nun kimliğiydi." ifadelerini kullandı. Yazıcıoğlu’nun çocukluk arkadaşı Hasan Bölücek de anılarını anlattı.