BBP lideri Mustafa Destici, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mitinglerde Mursi'yi istismar ederek oy avcılığı yapması yerine, dünya liderleri ile bir araya gelip idam kararının durdurulması için çaba göstermesi çağrısında bulundu. Destici, "İdamı durdurmak istiyorsan senin yapacağın iş şu; 500 milyona milletin parası ile gıcır gıcır bir uçak aldın. O uçakla önce dostun Putin'e gideceksin. Hani bizi soykırımla suçlayan, sarayda ağırladığın Putin var ya önce ona gideceksin. Sonra Papa'ya gideceksin. Sarayda ağırladığın Papa'ya. Oradan hiç Türkiye'ye dönmeden Amerika'ya gideceksin, Obama'yla görüşeceksin." dedi.

Saadet Partisi (SP) ve Büyük Birlik Partisi (BBP) tarafından kurulan Milli İttifak liderleri Mustafa Kamalak ve Mustafa Destici, Antakya Emlakevler mevkiinde miting düzenledi. Milli İttifak Hatay milletvekili adaylarının tanıtımı ile başlayan mitingde sanatçı Umut Mürare sahne aldı.

Mitingde konuşan Mustafa Destici, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mitinglerinde Mursi üzerinden politika yapmasını eleştirdi. Miting alanlarında konuşmak yerine dünya liderleri ile bir araya gelip bu idam kararının durdurulması gerektiğini söyleyen Destici şöyle konuştu: "Şu anda ülkemizde büyük bir ahlaki ve manevi çöküntü yaşanmakta. Kafamızı kaldırıp şöyle bir baktığımızda tüm İslam coğrafyasında kan ve gözyaşı görüyoruz. Maalesef başka coğrafyalarda buna rastlayamıyorsunuz. Bizi yönetenler 13 yıldır çok başarısız bir yönetim gösterdiler. En başarısız oldukları alan dış politika oldu. Sayın Cumhurbaşkanı diyor ki 'Mısır'ın eski Cumhurbaşkanı Mursi idama mahkum edildi. Bir kere biz bu kararı reddediyoruz. Tüm darbecileri reddediyoruz. Türkiye'dekileri de reddediyoruz. Mısır'dakileri de reddediyoruz. Dünyanın neresinde bir darbeci varsa bunu biz reddediyoruz. Ve Mursi'ye verilen idam kararını tanımıyoruz.' Ama Sayın Cumhurbaşkanı'na da şunu söylemek istiyorum. Sayın Cumhurbaşkanı meydanlara çıkıp Mursi'ye verilen idam kararını eleştiriyor. Ve diyor ki 7 Haziran'da AKP'ye oy verirseniz Mursi kurtulur diyor. Ya bu kadar yalan ancak bu kadar söylenir. Sayın Cumhurbaşkanım, Mursi'ye verilen bu idam kararının kaldırılmasını istiyorsan senin yapacağın iş şu; 500 milyona milletin parası ile gıcır gıcır bir uçak aldın. O uçakla önce dostun Putin'e gideceksin. Hani bizi soykırımla suçlayan, sarayda ağırladığın Putin var ya önce ona gideceksin. Sonra Papa'ya gideceksin. Sarayda ağırladığın Papa'ya. Oradan hiç Türkiye'ye dönmeden Amerika'ya gideceksin, Obama'yla görüşeceksin. Senin yapman gereken dünyayı gezip dünya liderlerini bu idama karşı açıklama yapmaya ve bu idamı durdurmaya çalışmaktır. Yoksa AKP adına meydanlara inip Mursi'yi istismar ederek oy avcılığı yakışmıyor sana. Yakışmıyor."

TÜRK UÇAKLARI TARAFINDAN DÜŞÜRÜLEN SURİYE İNSANSIZ HAVA ARACI

Suriye'nin kaderine sadece Suriyelilerin karar verebileceğini sözlerine ekleyen Destici, "Suriye ile geldiğimiz nokta ortada. Ne oldu da biz bu hale geldik. Türkiye'yi yönetenler orada da art niyet yoksa kandırıldılar. Bayan Clinton, Davutoğlu'nu kandırdı, o da geldi Cumhurbaşkanı'nı kandırdı. Hani diyorlar; biz safız, kandırılırız. Bu arkadaşlar kandırılmaya müsait, saf arkadaşlar, kandırılmış olabilirler. O zaman çıkıp hani diyorlar ya Cemaate karşı 'biz kandırıldık' diye, o zaman da çıkın 'ABD bizi kandırdı' deyin. Biz sizi affedelim. Ama değilse büyük Ortadoğu projesinin eş başkanlığının getirdiği sonuç olarak görürüz ve burada bir iyi niyet görmeyiz, bunu açıkça söylüyorum. Birkaç gün önce uçaklarımız Suriye hava aracını düşürdüğünü açıkladı. Davutoğlu sevinç içinde söylüyor. Müslüman bir ülkenin hava aracını düşürdüğün için sevinç naraları atmak ne demek oluyor. Ben isterdim ki Suriye ile bu noktaya gelmeyelim. Ben niye Suriye ile savaşıyorum, oradakilerle ne düşmanlığımız var. Bundan hiç mi vebal ve sorumluluk hissetmiyorsunuz? Burada yapılması gereken Suriye'nin toprak bütünlüğünün sağlanması, barışın sağlanması ve iki ülkenin kardeş olarak yaşamasıdır. Suriye'nin geleceğine ancak ve ancak Suriyeliler karar vermelidir." şeklinde konuştu.

Destici'dem sonra konuşan Mustafa Kamalak ise iktidarın fabrika kurmak yerine işsizliği artırdığını söyledi. Ülke genelinde kurulan dev tesislerin Milli Görüş iktidarı döneminde kurulduğunu ve ondan sonraki süreçte bu tür girişimlerin yapılmadığının altını çizen Kamalak, seçilmeleri durumunda gerçekleştirecekleri icraatları anlattı.

Yapılan konuşmaların ardından Kamalak ve Destici mitinge katılanlara gül atıp Gaziantep mitingine katılmak üzere Hatay'dan ayrıldı.