Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Musa Çam, Başbakan Davutoğlu’nun Ödemiş mitinginde sarf ettiği 'Ödemiş de dahil AK Parti belediyelerinin arkasındaki güç, AK Parti hükümetleridir. Ödemiş Belediyesi'ni kimseye muhtaç etmeyiz.' sözlerini kınadı. Çam, "Bütün kaynakları kendi partisinden yerel yönetimlere akıttığı yetmezmiş gibi bir de kendi partisince idare edilmeyenleri cezalandırmak için elinden geleni ardına koymadığı ortada. Bir de çıkmış sıkılmadan tehdit savuruyor.” dedi.

Gündemi değerlendiren CHP’li Çam, “Davutoğlu, kabadayılıkla parti başkanlığını, hükümet başı olmayı iyice birbirine karıştırdı. Her yerde tehditler savurup, itiraflarını dile getiriyor. Van’da da 'biz gidersek beyaz Toros’larla faili meçhule kurban gidersiniz' dedi. Bu da bir itiraftı. 'Çeteleri besliyoruz, oy vermezseniz salıveririz' itirafıydı. Ödemiş’te de itiraflarına devam ediyor. Sözleriyle alenen ayrımcılık yapıyor. Bir de İzmir Büyükşehir Belediyesi için suçlayıcı sözler sarf ederek bu durumu parti yandaşlığıyla ilişkilendirmeye çalışıyor. Ama iyice açığa çıktı. Kimin ayrımcılık yaptığı ortada. Kimlerin koltuk uğruna, çıkar uğruna, hukukun işlemesini engelleyebilmek adına her yolu mubah gördüğü milyonların önünde kendisinin itirafıyla bir kez daha ortaya çıkmış oldu.” ifadelerini kullandı.

"KÜRSÜYE ÇIKINCA TEHDİT SAVURUR OLDU"

Çam eleştirilerini şöyle sürdürdü: "Hükümetin başı olarak yansız biçimde davranması gerekirken yetmiyor bir de İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin AKP'li belediyelere yapması gereken vazifeleri yapmadığı iddiasını ekliyor. Arkasını önünü düşünmeden her kürsüye çıkışında bir tehdit savurma alışkanlığının gereğini yapıyor. Diyor ki 'Ödemiş de dahil AK Parti belediyelerinin arkasındaki güç, AK Parti hükümetleridir. Ödemiş Belediyesi'ni kimseye muhtaç etmeyiz.' Acilen kendine gelmeye ihtiyacı var. Bütün kaynakları kendi partisinden yerel yönetimlere akıttığı yetmezmiş gibi bir kendi partisince idare edilmeyenleri cezalandırmak için elinden geleni ardına koymadığı ortada. Bir de çıkmış sıkılmadan tehdit savuruyor.”

"YEREL YÖNETİMİ YURTTAŞA EŞİT MUAMELE GEREKTİRİR, BU DA DEMOKRASİYE İNANMAKLA OLUR"

CHP’li Çam, geçtiğimiz hafta Ödemiş’te açılış töreninde yapılan konuşmaları hatırlattı. Çam şunları söyledi: “Büyükşehir Belediyesi’nin Ödemiş’te yaptığı yatırımları daha geçtiğimiz hafta, 17 Ekim’de Yerel Hizmet Merkezi açılışında Başkan Aziz Kocaoğlu anlattı. Kocaoğlu, Ödemiş’in su sorununu 13 kuyu açarak azalttıklarını; ilçede 2013-15 yılları arasında 21 milyon 700 bin liralık yol çalışması yaptıklarını; sadece istinat duvarı yapımına 1 milyon lira harcandığını söyledi. Ödemiş’in Bademli Kooperatifi ile 10 yıl önce başlatılan meyve fidanı alımlarının sürdüğünü; kooperatifin büyümesinde katkıları olduğunu; tarımı, hayvancılığı kalkındırmak, çiftçinin lokmasını büyütmek için sürekli destek verdiklerini anlattı. Hatta İZBAN’ı ilçeye kadar getirmek için görüşmelerin sürdüğünü söyledi. Hatta Ödemiş Belediye Başkanı da aynı törende konuştu ve ilçedeki vatandaşın İzmir kent merkezine gitmeden pek çok hizmeti alacağı Yerel Hizmet Merkezi’nin açmalarından dolayı başkana teşekkür etti. Davutoğlu’na hiç mi bilgi veren yok. Burada bir hafta önce bunlar konuşulmuş, peki bu tehdit neden? Amaç belli. Yaklaşan hezimeti örtmeye bu tehditler yetmez. İzmir’e gelip bu küçük hesaplarla oy kapamazsın. Size en güzel cevabı 1 Kasım’da İzmirli verecek.”