BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, “Oslo’da PKK ile masaya oturdular, şimdi inkâr ediyorlar. İşte Sivas’tan hodri meydan diyorum. Eğer Oslo’da, milletin ve devletin zararına bir karar almadıysanız niye açıklamaktan çekiniyorsunuz?" dedi. Destici, iktidarın, Öcalan'ı serbest bırakma, özerklik, Suriye’nin kuzeyinde PYD’nin devlet kurmasına ve terör örgütünün mahkeme kurup sokaklarda silahlı dolaşmasına göz yumacağına dair söz verdiğini iddia etti.

Büyük Birlik Partisi (BBP) lideri Destici, partisince Sivas’ta düzenlenen mitingde seçmenlere seslendi. İktidarı terör üzerinden eleştirerek başladığı konuşmasında Destici, iktidarın ülkeyi terör belasından kurtarmadığı gibi onunla pazarlığa oturarak müzakere ettiğini ve daha da güçlendirdiğini savundu. Destici şöyle devam etti:
“Başbakan ‘PKK’nın belini kırdık, son terörist kalıncaya kadar mücadelemiz devam edecek’ diyor. Ben de Yiğidoların şehrinden seslenmiyorum; terörün beli kırıldıysa her gün bizim askerimizi ve polisimizi kim şehit ediyor? Sizin masa ve müzakere arkadaşınız Oslo’da ve İmralı’da görüştükleriniz, Dolmabahçe’de oturup çay kahve içtiklerinizin sırtını dayadıkları değil mi? Başbakan ‘son terörist kalıncaya kadar mücadelemiz devam edecek’ derken Cumhurbaşkanı ise ‘Çözüm süreci buzdolabında’ diyor. Yani seçimde istedikleri neticeyi alırlarsa tekrar buzdolabından indirecekler ve kaldıkları yerden pazarlık etmeye devam edecekler. Çünkü buna mecburlar, iktidarları çözüm sürecine bağlı. Ellerini kaptırdıkları kollarını kurtaramıyorlar. Onun için topyekûn PKK ile hiçbir zaman mücadele etmediler.”

'BU ÜLKENİN BÖLÜNMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ'

Oslo kararlarının açıklanması çağrısında bulunan Mustafa Destici, “Biz defalarca uyardık, ama gittiler Apo'nun sesine kulak verdiler. Onunla İmralı’da müzakereler başlattılar. İngiltere’nin gözetiminde Oslo’da masaya oturdular, şimdi inkâr ediyorlar. İşte Sivas’tan hodri meydan diyorum; Eğer Oslo’da, İmralı’da, Dolmabahçe’de millete açıklayamadığınız bir şey yoksa ve milletin aleyhinde karar almamışsanız, bir pazarlık yapmamışsanız hadi açıklayın o zaman. Açıklayın, millet görsün. Ne korkuyorsunuz? Milletin ve devletin zararına bir karar almadıysanız niye açıklamaktan çekiniyorsunuz? İşte buradan söylüyorum; pazarlık ettiniz, müzakere ettiniz. Hani diyorlar ya ‘Niye 7 Haziran’dan önce PKK eylem yapmıyordu da şimdi yapıyor.’ Çünkü pazarlık ettiniz. Güya silah bırakacaklardı. Biz dedik ki bunu yapmayacaklar. Onların tek hedefi var, ülkeyi bölmek. Buradan haykırıyoruz; Ankara’daki siyasiler de duysun, Kandil’dekiler de, İmralı’daki cani de duysun, bu ülkeyi yöneten gaflet içindeki iktidar da duysun. Kardeşliğimizi bozdurmayacağız, size rağmen bu ülkeyi böldürtmeyeceğiz. Allah’ın izniyle bu ülkeyi bölmeye kimsenin gücü yetmeyecek.” ifadelerini kullandı.

'PKK’NIN BELİNİ KIRMADILAR, TERSİNE TEDAVİ ETTİLER'

“İktidar Oslo’da Apo'yu ve anadilde eğitimi serbest bırakmaya, özerkliği, Suriye’nin kuzeyinde PYD’nin devlet kurmasına ses çıkarmamaya, bu süreçte terör örgütünün mahkeme kurmasına ve sokaklarda dolaşmasına göz yumacağına dair söz verdi” diyen BBP Genel Başkanı Destici, şu ifadeleri kullandı: “AK Parti bunu yaparken, PKK bunu bir fırsata çevirdi. Diyorlar ya 'belini kırdık' diye. Tam tersine o zaman beli kırılmıştı, bunlar, usta bir cerrah gibi PKK’nın belini de kolunu da tamir ettiler. Bugünkü haliyle milletin karşısına çıkardılar. 7 Haziran’da doğuda oylarının artacağını ve tek başına iktidarlarını koruyacaklarını düşünüyorlardı ama evdeki hesap çarşıya uymadı. O zaman çözüm sürecinin filmini çekersiniz demeye başladılar. 'Kürt sorunu yoktur, terör sorunu vardır' dediler. Günaydın Başbakan, Sayın Cumhurbaşkanı. Biz bunları söylerken bizi suçluyorsunuz. PKK’yı muhatap alıp, Kürt kardeşlerimizi kaderine terk ettiniz. Geçti Bor'un pazarı. Bugün PKK silahlanmış ve güçlenerek ağır silahlara sahip olmuşsa, güneydeki kolu PYD ile ABD’nin müttefiki haline gelmişse bunun tek sorumlusu AKP iktidarıdır.”

İktidarın PYD mensubu yaralıları tedavi ettirdiğini öne süren Mustafa Destici, “Dediler ki 'PKK eşittir PYD' Evet doğrudur. Sen iktidar olarak bir taraftan bunu söyleyeceksin, diğer taraftan PYD’nin Başkanı Salih Müslüm’ü Dışişleri'nde ağırlayacaksın, hastalarını tedavi edeceksin. Bana inanmazsanız eski Savunma Bakanınıza sorun, hastalarını aldılar mı almadılar mı? Salih Müslüm’ü desteklemediler mi? Koridor açıp PKK’lıları Peşmerge kılığında Kobani’ye gönderdiler mi göndermediler mi? Çıksın açıklasınlar.” diye konuştu.

'MERKEL, TÜRKİYE’YE RÜŞVET TEKLİF ETTİ'

Almanya Başbakanı Merkel’in Türkiye’ye gelişi ile ilgili de konuşan Destici, “Suriye’de yüz binlerce insan hayatını kaybetti. Milyonlarca mülteci var, ülkemize alıyoruz. Merkel, geliyor iktidara ‘Siz bunları alın, biz size para verelim. Avrupa Birliği'nde vize verelim, fasıllar açalım’ diyor. Neyin rüşvetini teklif ediyorsun Türkiye’ye? Tabi karşılarında bulmuşlar rüşvetçi bir iktidar. ‘Nasıl olsa içerde alıyor, benden de alır’ diyor. Merkel de haklı, diyebileceğimiz hiçbir söz yok.” şeklinde konuştu.

'ALLAH, BAŞBAKAN’A İÇİNDEKİNİ SÖYLETİYOR'

Başbakan Davutoğlu'nun ‘Nerede bir zalim varsa onun yanında olacağız’ söylemiyle ilgili de konuşan Destici, "Uygulamaları tam tersi. AKP’liysen iş var, kadro var ve her yerde önün açık. Yoksa yok. Sözünüz ne, uygulamanız ne? Ne demiş Mevlana ‘Ya olduğun gibi görün ya da göründüğün gibi ol’. Böyle olmazsan Hak-İş Kongresi'nde olduğu gibi Allah senin içindekini konuşturur. Başbakan ‘Nerede bir zalim varsa onun yanında olacağız’ demiş, zaten öylesiniz. Nerede bir zalim var, nerede bir zulüm var oradasınız. Bunu Allah söyletmiş, kurban olurum." dedi.

Destici, sözlerini şu şekilde tamamladı: "1 Kasım'a az kaldı. Bir tarafta vurguncular, yolsuzluğu yapanlar, memleketi talan edenler, işsizliğe, yoksulluğa, yokluğa, fakirliğe, teröre, şiddete, dış politikada itibarsızlığa mahkum edenler. Diğer tarafta ise Şehit Muhsin Yazıcıoğlu’nun Sivas’a emaneti BBP... Safınızı belirleyin.”

BBP lideri Mustafa Destici, mitingde partisinin vaatlerini de sıraladı.