Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, 13 yıldır iktidarda olan AK Parti’nin hangi problemi çözdüğünü sordu. Kamalak, “13 yıllık süre içerisinde işsiz gençlerin problemini mi çözdüler. 10 yıl önce mi şimdi mi işsiz sayısı fazlaydı. 3’e katlandı işsiz sayısı. Ülkenin borçları da 3’e katlandı. Taşeron işçilerin sayısı şimdi daha fazla. Türkiye’nin bölünme tehlikesi şimdi daha fazla. Komşularımızla ilişkilerimiz şimdi daha fazla. Peki hangi problemi çözdüler bunlar?” dedi.

'IRAK’TA 2 MİLYON KARDEŞİMİZİ ŞEHİT EDEN HAİN İTTİFAKA ‘DUR’ DE DİYORUZ'

Saadet Partisi ve Büyük Birlik Partisi’nin ‘Milli İttifak’ çatısı altında gireceği 7 Haziran genel seçimler öncesi SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak ve Mustafa Destici Kayseri’de miting yaptı. SP, BBP, Necmettin Erbakan, Muhsin Yazıcıoğlu ve Türk bayraklarıyla süslenen Cumhuriyet Meydanında kalabalığa hitap eden Kamalak, sözlerine selamlamanın ardından alanda görev alan güvenlik görevlilerine özlük haklarını düzeltme sözü vererek başladı. Partisinin BBP ile ittifak yapmasının birilerini fena korkuttuğunu belirten Kamalak, “Bu büyük ittifak birilerini fena halde korkutmuş durumda. Ne yapacaklarını şaşırdılar. Ahlaksızca bir iftira başlattılar. Neymiş SP Genel Başkanının korumaları bir imamı dövmüş. Ne zaman dövmüş. 27 Mayıs'ta İstanbul’da dövmüş. Allah’tan korkun. Çünkü SP Genel Başkanı Kamalak o tarihte Ankara’da. Bir zamanlar müftünün kurbanlık keçisi çalınınca bir takım gazeteler ‘Müftü keçi çaldı’ diye yazdı. Aynı bunlar gibi. Yakında SP cami bombaladı derlerse umulur bunlardan. Ama ben yine de selam olsun onlara diyorum. Bugün hemen hemen bütün gazetelerin arka sayfasında ‘bu kirli ittifaka dur’ de diye Başbakan’dan bir ilan var. Ben de aynı şeyi diyorum, Seçmenimize “7 Haziran'da katillerle, canilerle yapılmış olan ittifaka, ABD ile bir olup Irak’ta 2 milyon kardeşimizi şehit eden hain ittifaka ‘dur’ de diyoruz. Fransa ile birlik olup Kaddafi’yi linç eden Libya’yı 40 parçaya bölen hain ittifaka dur diyoruz. Paris’te Netanyahu ile el ele yürüyen işbirlikçi kanlı ittifaka dur diyoruz. Gel Başbakanım, o hain ittifakı bırak mazlum milletlerin safında yer alalım diyoruz.”

'KIZMIYORUM, ACIYOR VE ÜZÜLÜYORUM'

Kamalak, kavgadan kaçtıkça birilerinin üzerlerine geldiğini belirterek “Bayraklarımızı topluyorlar. Meydanlarımıza el koyup meydanlarımıza giden yolları kesiyorlar. Kızmıyorum, acıyor ve üzülüyorum. Bre gafiller meydanlara giden yolları kesebilirsiniz ama gönüllere giden yolları nasıl keseceksiniz? Beşir Atalay hocamız ne diyor. SP birleşti Erbakan’ın hatırasına ihanet etti’ diyor. Bu söz size yakıştı mı Sayın Beşir hocam. Hocamıza sadakatimiz şerefimizdir. Sayın hocam aynaya dönüp bakın demiyorum size fakat takdiri millete bırakıyoruz. Biz kavganın dışındayız arkadaş.” dedi.

'AVM’LERİN YERİNDE FABRİKA GÖRMEK İSTİYORUM'

Mustafa Kamalak sözlerini şöyle sürdürdü: “Yollar köprüler meydanların tamamı bizim. Ama buraları dolduran arabaların tamamı bizim değil. Arabanın ruhsatına değil motoruna bakın. Üzerimizden onlarca uçak uçuyor. Ama bu uçakların hepsi yabancı. Orada da uçağın bayrağına değil, motoruna bakın. Kayserili sen de milli uçak, milli araba yapılsın diyorsan oyunu SP’ye ver. Bir oyla Türkiye’nin geleceği değiştirilecektir. Devasa alışveriş merkezleri yaptılar. Bankaların yüzde 70’i yabancıların elinde. Benim insanım bu AVM’lerde yarı aç yarı tok olarak çalıştırılıyor. Ben AVM’lerin yerinde fabrika görmek istiyorum dersen sen de oyunu SP’ye ver. İşçi, memur, emekli kardeşim, faizciye her yıl 54 milyar lira öderler ama sana gelince yüzde 3’lük zammı çok görürler. 1 milyar 100 milyon lira ne demek? Tam 11 ton altın demek. Her hafta bu milletin kesesinden faiz lobilerine ödenen altın. Bunu başkalarından duyamazsınız. Birileri vatanperver birileri vatan haini olmaz. Muhalefet vatan haini mi? Olur mu böyle. Saray yaptırırlar ama sana gelince yok. 949’lire asgari ücret belirlerler, isteyince ‘kaynak yok’ derler. Ama faiz lobisine 11 ton altın öderken kaynak var.”

İktidarı kastederek “Bin yıllık kardeşliğimiz bozdular.” diyen Kamalak, çözüm süreciyle ülkeyi bölünme noktasına getirdiklerini iddia etti. Kürsüden bir harita gösteren Kamalak, “Havuz medyası bunun üzerini şalla örter. Sivas’ımızdan Mersin’e çekilen hattın doğusu Türkiye’den çekiliyor.” dedi.

'HANGİ PROBLEMİ ÇÖZDÜLER'

İktidar dönemini eleştiren Mustafa Kamalak, “Her seçim öncesi gerçekleri çarpıtmak için suni gündemler oluşturuyorlar. Önce yeni anayasa diyorlardı bu seçimde başkanlık sistemi diyorlar. Aslında sayın cumhurbaşkanın sahip olduğu yetkiler ABD başkanından daha çoktur. Sorunları çözemedikleri için gündemi saptırıyorlar. 13 yıllık süre içerisinde işsiz gençlerin probelini mi çözdüler. 10 yıl önce mi şimdi mi işsiz sayısı fazlaydı. 3’e katlandı işsiz sayısı. Ülkenin borçları da 3’e katlandı. Taşeron işçilerin sayısı şimdi daha fazla. Türkiye’nin bölünme tehlikesi şimdi daha fazla. Komşularımızla ilişkilerimiz şimdi daha fazla. Peki hangi problemi çözdüler bunlar?” diye konuştu.

'PARLEMENTER SİSTEMİ SUÇLU İLAN ETTİLER'

SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak, iktidarın yeni bir suçlu icat ettiğini belirterek, “Nedir bu? Parlementer sistem. 13 yıldır iktidardalar asgari ücreti 2 katına çıkarmak istediler de, işçiye memura yüzde 50 zam vereceklerdi de ellerini mi tuttular. Bir lokma ekmek için madenlerde çalışanlara yaşam odaları yapmak istediler de parlementer sistem mi engel oldu? Bizi ağır sanayi hamlemizden, fabrikalarımızdan, Kıbrıs barış harekatından, işçiye memura emekliye verilen yüzde 50 zamdan, Türkiye’nin en başarılı hükümeti Refah-Yol hükümetinden bilirsiniz. Son yüzyılın en büyük dış politik hamlesi olan mazlum ülkeleri bir araya getirmenin temelleri olan D-8’den bilirsizin.” şeklinde konuştu.

SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak, partisinin vaatlerini şu ifadelerle anlattı: “İşçiye, memura emekliye yüzde 50 zam, Ramazan ve Kurban bayramlarında birer maaş ikramiye verilsin diyorsan sen de gel. Emeklilikte yaşa takılan, yaş değil pirim günü esas alınsın diyorsan sen de gel. Çiftçi kardeşim, boğazdaki lüks yatlara mazot 1 liraya veriliyor. Eğer çiftçiye mazot 1 lira olsun diyorsan, mevsimlik işçiye kadro, taşeronluk kalksın diyorsan sen de gel. Emin ol 1 oy birçok problemi çözecektir. Öğretmen kardeşim, atanamayan öğretmenler atansın diyorsan, kredi kartlarındaki faizler silinsin diyorsan haydi sen de gel. Esnaf kardeşim, esnafa faizsiz kredi verilsin esnaf bakanlığı kurulsun, hakça paylaşım istiyorsan oyunu diyorsan oyunu SP’ye ver. Hukukta adalet istiyorsan sen de gel. Türkiye’nin çözülemeyecek hiçbir meselesi yoktur. Birlikte çözelim. Hak, adalet, fazilet, gençler, torunlarımızın geleceği için bir tek oy istiyoruz.” diye konuştu.

Mustafa Kamalak, kalabalığa “Milletimizin saadet ve selameti için, yaşanabilir bir Türkiye için, yeni bir dünya için canla başla çalışacağıma söz veriyorum” yeminini ettirerek sözlerini tamamladı.