Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, “İstikrara bir diyeceğimiz yok ama hangi istikrardan bahsediyorsunuz? Neyin istikrarı? Akan kanların istikrarı mı? Soygunun istikrarı mı? Yalanın, talanın istikrarı mı? Hangisi?" diye sordu. Kamalak, "Elimizi vicdanımızın koyalım, yüreğimizin sesini dinleyelim. Bu ülkenin gördüğü en korkunç istikrar AK Parti iktidarında yaşanmadı mı? Şu an tek parti iktidarı yok mu iş başında? Bir dediği diğerini tutmayan istikrar, AK Parti için bir istikrar değil mi?” ifadesini kullandı.

Saadet Parti, 1 Kasım’da yapılacak milletvekili seçimleri için milletvekili adaylarını tanıtıp, seçim beyannamesini açıkladı. Ankara Arena Spor Salonu’nda gerçekleştirilen programa Saadet Parti Genel Başkan Yardımcılar, Yüksek İstişare Kurulu Başkanı ile üyeleri, Diyanet İşleri eski Başkanı Lütfü Doğan ve çok sayıda partili katıldı.

Tüm seçim bölgesi olan 85 seçim çevresinde seçime giren Saadet Partisi’nin programı Genel Başkan Kamalak’ın salona girmesi ile başladı. Salona giriş yapan Kamalak, salonu dolaşarak partilileri selamladı. Programa Necmettin Erbakan’ın bir konuşmasının izletilmesi ile devam edildi. Ardından Kamalak partililere hitap etti. Kamalak’ın konuşması işitme engelliler için ise işaret diline çevrildi. Kamalak’ın konuşması sık sık sloganlarla kesildi.

“KOSKOCA BİR ÜLKE ‘TAHT OYUNLARINA’ KURBAN EDİLDİ”

Konuşmasının başında Kamalak, 7 Haziran’da yapılan seçimlere değindi. 7 Haziran seçimlerinden bu yana milletçe bir tiyatro izlendiğini kaydeden Kamalak, “Başrolünü AK Parti’nin oynadığı, figüranlıklarını da diğer partilerin üstlendiği tiyatro faaliyeti aziz milletimiz için çok ağıra mal olmuştur. Her gün ocaklarımıza ateş, yüreklerimize kor düşerken, gencecik fidanlarımızı toprağa verirken koskoca bir ülke ‘taht oyunlarına’ kurban edildi. Akan kanı nasıl önleriz, huzuru, barışı ve kardeşliği nasıl sağlarız diye kafa yorması gerekenler tam tersine oylarımızı nasıl artırabiliriz telaşına düştü. Ülke kaynakları siyasi ihtiraslar uğruna heba edilirken binlerce insanımız işsiz kalırken, on binlerce esnafımız kepenk kapatırken, dış borçlar çığ gibi yükselirken çalışan tek şey milletvekillerinin maaşı olmuştur.” şeklinde konuştu.

“GAFLET YANGININI DEVLET MİTİNGİ İLE İSTANBUL’DA SÖNDÜRMEK MÜMKÜN MÜ?”

AK Parti hükümetinin iktidarda olduğu dönemde problem çözmediğini belirten Kamalak, şöyle devam etti: “Soruyorum, ülkenin hangi problemini çözdüler? Bundan sonra hangisini çözebilirler. Hiçbiriniz çözmediler, çözemezler de. Ağrı’da, Van’da, Batman’da, Hakkari’de, Şirnak’ta başlattıkları gaflet yangınını devlet mitingi ile İstanbul’da söndürmek mümkün mü? Eğer mümkün olsaydı şehit cenazeleri niçin artarak devam ediyor? Gaflet ile hıyanet arasında sadece niyet farkı vardır. Bir takım gafiller diyor ki ‘yanıldık, niyetimiz iyiydi’ diyor. Niyetin iyi olması şart ama yeterli değil. İcraatın da Kuran’a, hukuka uygun olması gerekir.”

“NEYİN İSTİKRARI?”

Kamalak, iktidarın 'istikrar' söylemini de eleştirerek, şöyle devam etti: “İstikrara bir diyeceğimiz yok ama hangi istikrardan bahsediyorsunuz? Neyin istikrarı? Akan kanların istikrarı mı? Soygunun istikrarı mı? Yalanın, talanın istikrarı mı? Hangisinden? Elimizi vicdanımızın koyalım yüreğimizin sesini dinleyelim. Bu ülkenin gördüğü en korkunç istikrar AK Parti iktidarında yaşanmadı mı? Şu an tek parti iktidarı yok mu iş başında? Bir dediği diğerini tutmayan istikrar, AK Parti için bir istikrar değil mi? 17 Aralık operasyonlarına kadar en büyük cemaatçi AK Parti iktidarı değil miydi? ‘Allah sizden razı olsun, devletin yapamadığını sizler yaptınız. 160 ülkede okullar açtınız’ diyen bu iktidar değil miydi? 12 yıl sonra ‘kandırıldık, safmışız’ diyenler AK Parti’nin önde gelenleri değil mi? Bugün en büyük cemaat düşmanı kesilen yine AK Parti değil mi? Esad’a ‘kardeşim’ diyen ortak bakanlar kurulu toplayan, Esad’ı saraylarda ağırlayan AK Parti’nin istikrarlı iktidarı değil mi? Sonra çıkıp, ‘kandırıldık, safmışız’ diyen en büyük Esad düşmanı kesilen yine AK Parti iktidarı değil mi? Çözüm süreci diyenler, Oslo’da masa kuranlar, Dolmabahçe’de mutabakat imzalayanlar AK Parti’nin istikrarlı hükümeti değil miydi? Ülkeyi çözülmenin eşiğine getiren AK Parti hükümeti değil miydi?

Kamalak, AK Parti iktidarıyla ülkede bir 'istikrarsızlık sorunu' oluştuğunu belirterek, konuşmasını şu şekilde tamamladı: “Siz neyin istikrarından bahsediyorsunuz? ‘Oğlumu sizin beslediğiniz PKK’lı askerleriniz öldürdü’ diyen annenin feryadı haksız mı? Kardeşi yüzbaşının üzerine kapanıp feryat eden albayın feryadı haksız mı? Bu ülkede bir istikrar sorunu varsa bu sorunun kaynağı AK Parti iktidarının kendisidir. Kendilerinde istikrar olmadığı için milletten istikrar istiyorlar.”