MHP’de kurultay tarihi ile ilgili tartışmalar devam ederken kurultayın tarihi ile ilgili Muhafazakar Yükseliş Parti (MYP) Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz’dan açıklama geldi. MYP Lideri Yılmaz: "Bahçeli 10 Temmuz’da kurultay yapamaz. Bahçeli Kongreyi 12 Haziran’a çekmek zorunda" dedi.
Çağrı Heyeti, MHP olağanüstü büyük kurultayının, 19 Haziran 2016 Pazar günü olarak açıklamasının ardından MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın tarihi tanımadıklarını açıklamıştı. MHP olağanüstü kurultayı ile ilgili bir açıklama da MYP Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz’dan geldi. MYP Lideri Yılmaz yaptığı yazılı açıklamada; "Bahçeli Kongreyi 12 Hazirana çekmek zorunda. Bahçeli 10 Temmuzda Kurultay yapamaz. Eğer 19 Haziran’da Tüzük kurultayı toplanırsa alınacak kararlar mahkeme tarafından tanınmak zorunda kalınacak kararlar olacaktır. Bahçeli’ye yanlış fikir veriliyor. Yanlış fikir verildiği için Mahkeme süreci muhalefetin zaferi ile sonuçlandı. 10 Temmuzda yapılacak kongre de Bahçeli 19 Haziran da alınacak kararlar sonucunda aday dahi olamaz. 12 Haziran da yapılacak kongre ise 19 Haziran tarihini boşa çıkartır" dedi.
"19 HAZİRAN’DA İHRAÇ OLASI KARARLARI ENGELLENİR"
Muhafazakar Yükseliş Parti Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz açıklamasında ayrıca "19 Haziran Tüzük kurultayı ihraçları engelleyecek bir madde ile düzenlenecektir. Bu durumda Bahçeli kimsenin Genel Başkan Adaylığını engelleyemez. Adaylardan herhangi biri hakkında ihraç kararı alamaz alsa da 19 Haziran da yapılacak Tüzük değişikliği engeline takılır" dedi.
"5 DÖNEM KURALI İLE BAHÇELİ ADAYLIĞI ENGELLENECEK"
19 Haziran’da yapılacağı açıklanan kurultayı da değerlendiren MYP Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, "19 Haziran Tüzük kurultayında 2009 yılında Bahçeli tarafından tüzük değişikliği ile ortadan kaldırılan 5 dönem kuralı geçmiş dönemleri de kapsayacak şekilde düzenlenerek yeniden 5 dönem kuralının işletilmesi sağlanacak. Bu durum da Devlet Bahçeli için MHP Genel Başkan Adaylığı dahi söz konusu olamaz. Tek çaresi 12 Haziranda kurultay yapıp 19 Haziranı boşa çıkarmak Devlet Bahçeli’nin mahkemelerin tanıdığı 19 Haziran Tüzük Kurultayında kendi iradesi dışında alınacak kararları engellemesinin önünde atacağı tek adım 19 Haziran öncesinde Kurultayı yapıp tüzüğü kendisi değiştirip Genel Başkanlık seçimine gitmek ve ihraç etmeyi düşündüğü isimler hakkında işlem tesis etmektir. Bunun dışında Bahçeli için 10 Temmuz tarihinde yapılacak kongrenin hiçbir anlam ve değeri yoktur" dedi.